Möten i skogen, Vattenfall, DNFs & En Ny Cache

Men ser man på! Vad hittar man ute i skogen bakom Gällinge Kyrka? Jo, MOLN-gruppen (eller, av namnet att döma endast en del av gruppen, nämligen pappan i familjen). Det är sant. Se själv efter! Fast det är klart, även om du rusar iväg till Gällinge nu på direkten är personen i fråga nog redan borta. Men man vet ju aldrig 😛

Det är såklart fråga om ett av de egentligen ganska sällsynta men alltid lika trevliga mötena mellan två geocachare på väg mot ett gemensamt mål. I detta fall var MOLN-gruppen redan på plats när jag och min familj anlände. Tillsammans hittade vi cachen – Kyrkoplundraren Anne # 1 Gällinge Kyrka av Bibaca – och MOLN-gruppen fick det geocoin som låg i burken då han trots allt var först till området. Vi pratade lite snabbt, diskuterade cacher och konstaterade att vi nog ses på eventet i Gäddevik om ett par veckor.

Efter Gällinge bar det av till Idala och cachen Läslust av The Lure. Men vilken besvikelse. Här hittade vi varken cachen eller annat av intresse. Jo förresten, ett bibliotek! Men det var stängt 😦 Kanske nån annan har mer tur än vi? Om du tänker ta denna cache, sikta på en tisdag. Det är nämligen då det är öppet (minns dock inte de exakta tiderna).

Målet med dagens resa var dock inget av ovanstående. Nej, det var vattenfallet i Håfors som lockade de foto-glada i familjen. Bilder följer längre ner. Och vilket fall det var! Nej, det var förresten inget fall alls. Det var en stor rutschbana. Vattnet faller nämligen inte, det rinner snabbt ner för klipporna. Jag har aldrig sett något liknande! Vi hade alla möjliga teorier om hur vi skulle kana ner för backen i våra kajaker, men uppgav snabbt iden då vi insåg hur det skulle sluta (var förresten försiktig när du går här, det kan vara halt).

Självklart finns också en cache vid fallet, nämligen Slickrock Waterfall av CyberJunkie (som jag tidigare nämnt här i bloggen). Men precis som den vid biblioteket i Idala hittades den aldrig. Lite synd, för jag är säker på i vilket område den är. När du väl är på plats förstår du. Nu till de utlovade bilderna:

För att gottgöra alla de DNF:ar jag loggat under dagen (ja, två är många, speciellt när man bara letat efter tre totalt) ville jag istället placera ut en cache. Jag har lärt mig att alltid ha en burk redo ifall man stöter på en intressant plats. Tyvärr är burken alltid fel storlek. Nåväl, min placering är jag dock nöjd med.  Resultatet blev cachen Löftaån, nyligen accepterad och redo för sin FTF.

Så, för att avsluta med en poäng: även om jag aldrig hittade cachen vid vattenfallet, som var dagens huvudcache, rekommenderar jag starkt platsen i fråga. Det är som sagt inte ett fall vi pratar om, utan något mycket mer intressant. Och även om du inte känner för att åka ”ända dit bort”, njut åtminstone av bilderna från platsen 😉

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Cacher, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s