Utekartan

Utekartan, en serie friluftskartor av hög klass, är en fantastisk produktserie. Tillverkad av materialet Tyvek är den väldigt slitstark och dessutom helt vattentålig. Du kan riva och slita i materialet utan att det går sönder, och om kartan blir smutsig kan du ta den med in i duschen. Den fungerar också utmärkt som paraply.

Själv äger jag ett exemplar av Utekartans Kungsbackakarta, vilken jag har använt flitigt. Dessutom har jag ett Göteborgs-ex, samt Linköping med omnejd.

Jag kan dock komma på två mer negativa aspekter av kartan. För det första kan den fortfarande bli skrynklig. Inget fel i det egentligen, det blir väl alla kartor, men det gör ändå att den inte är perfekt. För det andra blir kartor ju gamla, och med en karta som håller så bra kan man till sist behöva byta ut den för att den helt enkelt inte längre stämmer. Fast båda dessa ”problem” är ju ändå inget som drar ner Utekartans överlägsenhet i förhållande till vanliga kartor.

Men om man nu som geocachare har en GPS, vad ska man med en karta till egentligen? Själv har jag använt den för att hitta bra platser att placera ut geocacher på. Jag har sökt ut höjdskillnader för att hitta utkiksplatser, kollat in naturreservat, osv. med hjälp av Utekartan. Dessutom är det ju alltid bra att ha en karta som inte kan få batteribrist eller tekniska problem när man är ute och cachar.

Du hittar Utekartan på www.utekartan.se. Klart värt att kolla närmare på 😀

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Föreningar & webbsidor, Utrustning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utekartan

  1. Blaufish skriver:

    Har också tvekartan. Brukar annars skriva ut kartor med cacher, och ha dem i en ziplock fryspåse. Underlättar navigeringen massor!

  2. Jozii skriver:

    Hmm, det är ju en bra metod. Men det jag gilalr med Utekartan, som kan vara svårt att få online, är detaljrikedommen, åtminstone utanför städer. Den är bra för planering när man vill lägga ut cacher, men när man ska ta cacher klarar man sig nog utan vanlig karta ganska bra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s