Caching med Blaufish – Lindholmen

Ja, äntligen har jag återigen varit ute på cahingtur. Det var ett tag sedan sist, vilket också är varför jag varit lite slö med bloggandet de senaste veckorna, men nu blev det äntligen av! Plats: lite här och var i Göteborg.

Turen började vid Nordstan under eftermiddagen, runt 16:45. En bussresa, min första i Göteborg (eller nej, har åkt buss i Göteborg en gång tidigare, men då med en ”vägvisare” så behövde bara följa efter denne 😛 ), och plötsligt var man ute vid Lindholmen. Här väntade Blaufish som jobbade i området.

Så fort vi träffades baggav vi oss av för att cacha. Första målet blev OK 48.00 som loggades hyfsat snabbt. En väldigt rolig cache för att vara så enkel. Sedan tog Blaufish med mig på en tur längs Lindholmens gator och hamnar där vi plockade cacher på rad – dock mest sådana som Blaufish själv redan loggat.

Otroligt vacker utsikt över Göteborg i mörkret!

När vi vandrat hela vägen till Eriksberg, där vi även tog en välförtjänt fika, bar det med båt av till andra sidan kanalen. Här vandrade vi åter runt och tog – eller åtminstone försökte ta – ett antal cacher. Vi stötte på en underlig snubbe som snackade om att vi, som de utbildade i samhället, behövde honom för att utvecklingen skulle gå framåt; om det inte finns några fula fiskar skulle det inte finnas något att utveckla/försöka bättra på, enligt honom.

Efter mötet med snubben och en cache som vi tog i närheten var det dags att bege oss hemåt – klockan var närmare nio redan, en ordentlig tur blev det. Blaufish tog treans spårvagn hemåt, jag tog elvans till centralstationen. En kvarts väntetid, tåget hem till Kungsbacka.

Och nu sitter jag här och skriver 😀 En lyckad dag i trevligt sällskap. Synd bara att det blivit så himla kallt! Läs förresten också Blaufish’ blogginlägg om turen.

PS. Någon gång nu under december vill – nej, ska – jag paddla kajak i vallgraven, helst med någon form av belysning/fackla. Det skulle vara så kul 😀

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Cacher, Föreningar & webbsidor, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s