Glöggevent och en heldag med Blaufish

Först vill jag bara tacka alla för ett fantastiskt event i lördags! Det var riktigt kul att återse folk, och att lära känna nya människor 😀 Lyckat, skulle jag vilja säga. Lite bilder följer längre ner i det här inlägget.

Något annat som var lyckat var också den långpromenad Blaufish och jag gav oss ut på, både före och efter eventet. Stadscaching, nattcaching och väldigt många steg blev det. Och vilka äventyr!

Vi började i Göteborg vid tio-tiden, vid Redbergplatsen. Här ifrån gick vi ända till Delsjöområdet där eventet hölls. På vägen tog vi självklart en massa cacher, och trots väldigt många ”lyktstolpecacher”, fanns några höjdare. Ett exempel var en plats med otrolig utsikt över Göteborg, trots ganska dåligt väder. Och som alltid när man geocachar i storstaden kan man inte sluta förundras över hur många cacher det egentligen finns på platser man passerar dagligen – flera av dagens cacher passerade jag t.ex. då jag gick till en skrivkurs som jag hade tidigare under hösten, utan att ens veta om det!

Efter eventet hade det blivit mörkt, men vi var ändå inte klara. Det var nu det riktiga äventyret började! Från stugan där eventet hölls vandrade vi vidare till Mölndal station. På vägen tog vi ännu fler cacher, och även den enklaste blev i mörkret en utmaning. I Delsjöområdet finns massor av markerade promenadstigar och vandringsleder, men det var ändå svårt att gå stadigt. Dessutom tenderar geocacher ju inte direkt att ligga på stigen, utan en bit in i skogen.

Till de saker vi utsatte oss själva för denna kväll hör bland annat en vandring genom en sumpmark, som slutade med att vi båda var genomblöta om fötterna. Det var bara fråga om några hundra meter, men varje steg krävde noggrann planering så det tog en bra stund att ta sig igenom. En annan höjdare var en cache som låg väldigt nära riksväg 40 – att ta sig dit i mörkret var riktigt krävande, inte minst pga. höjdskillnaderna i området.

I övrigt passerade vi också en nerbränd skog och en riktigt ordentlig TV mast som tjöt i vinden, vi utsatte oss för lite klättring under en liten bro, såg ett häftigt ”vattenfall” mitt i bebyggda Mölndal, gick in i en tunnel i ett berg, samt fick uppleva vacker natur längs vandringslederna runt Lilla- och Stora delsjön.

Väl framme vid Mölndal station – för ja, vi tog oss dit till sist – kunde Blaufish hoppa på sitt tåg tillbaka till Göteborg direkt. Själv fick jag vänta i en halvtimme för att ta mig hem till Kungsbacka, men det gjorde inget. Det var riktigt skönt att bara sitta där och vila en stund.

Riktigt skönt var det också när man, runt midnatt, fick ta av sig de blöta skorna och strumporna och krypa ner i en varm, skön och framför allt torr säng. En lyckad dag, men inget man gör två dagar i rad. Fast göra om det ska jag absolut göra! Om inget annat så har vi ju alltid glöggeventet nästa år 😉

Och avslutningsvis, lite bilder från dagen:

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Bilder, Events, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Glöggevent och en heldag med Blaufish

 1. Blaufish skriver:

  Tackar för senast! Kul vandring va? 🙂 Kikade på GPS trackloggen, verkar i runda slängar varit 2,5 mil om än det kändes längre 🙂 Sen så gick ju du från centralen också, så du fick ytterligare några kilometer.

 2. Blaufish skriver:

  Söndagen hade jag en himla huvudvärk merparten av dagen. Vätsekebrist eller spänningshuvudvärk kanske. Tror jag drack knappt 1L på turen och man räknar nog med att man bör dricka 1L/mil. Man märker inte att man är törstig när det är kallt och svalt i luften.

 3. Jozii skriver:

  Kul? Abolut 😀 Det här får vi göra om 😀

  2,5 mil kan nog stämma. Kollade på en karta och försökte ränka ut det, men kom inte så långt 😛

  Själv drack jag inte mer än glöggen på eventet samt MER flaskan vi köpte, och jag hade inga problem alls. Tog en kopp te när jag kom hem också.

  Benen däremot måtte inte jättebra igår, söndag 😛

 4. Pingback: Ur Arkivet #3 – December 08, Januari 09 « GeoBloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s