En kamp om reglerna för geocaching

För ett tag sedan upptäckte jag att cachen Kulturhust Fyren behövde underhållas. Men samtidigt ville jag utöka den, inte bara byta ut burken. Därför valde jag att göra den till en helt ny cache – Kulturhuset Fyren 2.

Problemet? Jo, våra kära reviewers som måste godkänna alla nya cacher innan de läggs ut tyckte inte att idén passade och sa att jag antingen fick flytta på cachen eller lägga ner den helt. Vad som gjorde att de sa detta vill jag inte avslöja, då det sabbar det roliga med cachen.

Men jag höll inte med. De sa inte varför cachen skulle flyttas eller tas bort, hänvisade inte till några regler och jag kunde heller inte själv hitta något som skulle göra att cachen inte var OK. Jag frågade, men fick fortfarande inget klart svar – flytta eller ta bort. Punkt slut.

Frustrerad över detta tog jag upp saken på geocaching.se för att se vad andra geocachare tyckte om saken. Det visade sig att i stort sett alla gillade idén, och att det även fanns fler liknande cacher runt om i Sverige. Dessa hade ju blivit godkända, så varför inte min?

Nöjd över att ha ”folket på min sida” skrev jag ett nytt meddelande på geocaching.com till reviewern, där jag hänvisade till diskussionen på gc.se. Men inget svar. Jag skrev igen, veckorna gick, men fortfarande inget svar.

Slutligen återupptog jag diskussionen på gc.se, som annars hade tagit slut för länge sedan, i hopp om att någon reviewer skulle läsa det där och slutligen godkänna min cache. Och visst, till sist fick jag ett svar där allas vår CyberJunkie sa något i stil med ”jag trodde problemet var löst fär länge sedan”, följt av ”cachen godkänd” 😀

Så jag fick min cache till slut, folket segrade och Kungsbacka kan nu stoltsera med en ny, förbättrad cache. Hurra!

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Cacher. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s