Två mugglare cachar i Karlstad

Karlstad är en fantastisk stad. Efter att ha skämtat så mycket om Molkom och den lilla byns pyttelilla storlek kom Karlstad som en positiv överraskning. Inte för att det är något fel på Molkom – tvärtom, det är ett mysigt ställe – men de båda samhällena är helt enkelt… olika varandra.

(Puh, där var det nära att jag grävde min egen grav!)

Det var nu i helgen som jag fick möjligheten att för första gången utforska stan, som bara ligger några mil från Molkom. Tillsammans med två mugglare blev det en liten vandring längs stans gator, lunch och fika, och en och annan bokaffär. Men i brist på bussar blev det trots allt en del tid över – ”vad gör vi nu?” frågade vi oss själva.

Då hade jag självklart svaret. ”Jo, nu ska ni se vad jag har i fickan!” Och fram kom GPS:en, som självklart var färdigladdad med en PQ över Karlstad.

Att presentera nybörjare för geocaching är alltid lika roligt. Förvånade, osäkra på om de ska se det som nördigt eller helt otroligt facinerande, är det med blandad förtjusning de frågar om fenomenet. ”Hur många?”, ”Hur länge?”, ”Var och varför?”, …

Det slutade med fem founds och ett par DNF:ar.

Cacherna i Karlstad är för övrigt som vilka cacher som helst. De där klassiska ”magnetisk micro under ett räcke”. De fungerar ju aldeles utmärkt när man som nykomling kommer till en stad. Man får se gator och platser, även om gömmorna inte alltid är de mest intressanta (”det är ju resan dit som räknas”, säger någon).

Samtidigt är det ju endast en bråkdel jag provat på. En T5:a sitter t.ex. vid en bro mitt i stan (misstänker att båt krävs, alternativt klätterutrustning). Och beger man sig lite bort från stadskärnan är jag övertygad om att det finns ett och annat guldkorn. Spännande, annorlunda, kreativa cacher. Kanske finns det någon Karlstad-bo som vill ge några tips och förslag?

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Två mugglare cachar i Karlstad

  1. Pingback: Ett år av geocaching i Molkom « GeoBloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s