Geocaching Filipstad

Filipstads kommun har köpt in tio GPS:er som kommer att finnas tillgängliga på stadens turistbyrå för utlåning. Dessutom ska tio cacher läggas ut i staden och ytterligare tio i eller nära ett närliggande naturreservat – till att börja med.

Det är frågan om ett projekt med EU-stöd som är tänkt att främja skogsindustrin. Gammelkroppa Skogsskola från trakten vill nämligen locka till sig folk till sin verksamhet och nya ungdomar till skolan. Skolor och barnfamiljer är målgruppen.

Vad som är spikat är jag osäker på, men det hela låter lovande. Cacherna kommer troligen även att registreras på GC.com (reklam är ju inte tillåten, men samtidigt behöver ju cacherna i sig inte innehålla någon sådan), men annars är målet enligt Peter Stejmar, rektor på Gammelkroppa, att erbjuda ”turistpaket” med vandringar, kanotturer och liknande.

Tisdagen den 15:e september är det möte med intressenter och projektledaren Hans Lundberg, och om allt går vägen kommer även jag att delta. Jag återkommer troligen om det här projektet i framtiden.

Annonser

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer. I run a podcast — The TLI Podcast, check it out on Itunes — and write on "The Longform Interviewer", www.thelongforminterviewer.com.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s