Pay it forward – reparera en geocache

Pay it forward är en bok (och senare en film baserad på boken, med bland annat Helen Hunt i rollistan) om att ge goda gärningar vidare. En person hjälper tre andra personer – det behöver inte vara något jättestort – som i sin tur hjälper tre andra vardera, och på så vis sprids det.

I praktiken är det här självklart ganska värdelöst. Men idén är bra!

Och vore det inte kul om man kunde göra något liknande inom geocaching? Msen på gc.se skrev följande på forumet:

Jag funderar på att börja ett nytt liv som går ut på att varje gång jag åker på en längre cacherunda pricka in minst en need maintance cache under rundan och renovera den åt vem det nu än är som äger den. Att man först bara kollar med ägaren hur den vill ha cachen renoverad och så fixar jag det.

Och enligt de svar som getts är det flera som inspirerats av detta och vill sträva efter detsamma. Något skicka-vidare system som i Pay it forward är så klart inte nödvändigt, men visst vore det kul om folk kunde och ville fixa till skadade cacher ibland, om/när man stöter på dem? Lägga i en ny loggbok om den gamla är full eller blöt, tömma en burk på vatten och se till att den håller tätt i framtiden (eller åtminstone att loggboken skyddas), osv.

Alltid redo

Ett tips är att alltid ha några grundläggande saker med sig. Ha några loggremsor i väskan. En pennvässare och nya pennor är också bra. Eller varför inte en helt ny burk, om du är villig att satsa lite mer pengar på andras cacher?

Själv bär jag alltid med mig dessa saker, men får väl erkänna att det inte är alltid jag tar mig tiden att utnyttja dem och reparera.

Men kom ihåg: även om en burk är skadad, en loggbok blöt, eller något annat problem uppstått är det bäst att låta originalet vara kvar. Som ägare vill jag till exempel gärna spara fulla loggböcker – lägg gärna i en ny, men låt den gamla ligga kvar! Då skulle åtminstone jag bli glad 😀

Gör en god gärning – reparera en skadad geocache idag!

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Cacher. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s