Cache i Fokus – Explore Sweden #6 – Treriksröset

”Cache i Fokus” kommer förhoppningsvis att bli ett återkommande inslag, som framhäver några av Sveriges små guldkorn 😀

Explore Sweden #6 – Treriksröset är knappast en välbesökt cache. Vilket är synd då det, som Tummelisa skriver i en logg, är frågan om ”en plats man bör besöka en gång i livet.” Treriksröset är nämligen Sveriges nordligaste cache, men också placerad mitt i knutpunkten mellan Sverige, Norge och Finland.

”Idén med hela Explore Sweden serien var att cacharna skulle vara svårtillgängliga och sträcka sig över hela Sverige, att det skulle vara en riktig utmaning att hitta alla och till sist finalen, som ligger vid Sveriges mittpunkt,” säger Mumin, en av cachens ägare.

Och en utmaning tycks det verkligen vara. Det lättaste sättet att nå cachen är nämligen ”med båt från Kilpisjärvi, Finland, följt av en 3 km lång promenad”, enligt cachebeskrivningen. Och att dessutom ta samtliga cacher i hela serien gör det hela ännu svårare. ”Bo & Elisabeth är de hittills enda som tagit hela serien,” säger Mumin.

Han vill även framhäva just större bedrifter: ”Jag tycker de cachare som gått hela vägen utan att ta genvägen med båten ska uppmärksammas lite extra.”

Övriga cacher i serien kan man hitta bland annat vid Öresundsbron och Katarinaberget i Stockholm. Den förstnämnda, tillsammans med ytterligare några i serien, är dock arkiverad.

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Cache i Fokus, Cacher, GeoBloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s