Cache i Fokus – Deathwish?

 • Cache: Deathwish?
 • Plats: Strax utanför Härryda
 • Ägare: Erst & Mala
 • Cachetyp: Traditional
 • Utplacerad: 3 juli 2004
 • Hittad: 29 gånger

”När vi la ut den här 2004 så fanns det fortfarande inte så många extremcacher,” säger Erst, en av cachens ägare. Och än i dag är Deathwish? en riktig höjdare!

Somliga anser cachen vara för farlig för att ta, andra har inget alls emot att balansera ut under den bro som cachen är gömd vid. Och det är utmaningen Erst och Mala var ute efter från början:

”Det vi sökte var en plats som skulle vara svår men en del av svårigheten skulle ligga på det pskylogiska planet, det skulle dessutom finnas flera olika lösningar på problemet.  Så en dag när vi åkte motorvägen till gbg och passerade bron så slog oss en tanke.  Kan det här vara rätt plats?”

Erst anser också att det finns två huvudtyper av människor som loggar en cache som Deathwish?: ”de som inte ser något problem att bara springa ut och logga och inte fattar vad som är problemet” och ”de som aldrig skulle drömma om att plocka den utan säkerhet och som kan ta de allra krångligaste vägar med en massa utrsustning för att nå den.”

De förstnämnda kallan han för ”galningarna”. De sistnämnda kallar han ”tänkarna”. ”De lyckas inte alltid, men de sätter inte heller sina liv på spel.”

”Det är ett riktigt nöje att plöja igenom loggarna och att titta på alla bilder som folk lagt upp!” säger Erst, och en hel del av de relativt få loggar som finns är intressant läsning. ”Skönt att slippa alla korta tftc-lggar.”

Hepett skrev hösten 2008: ”Gick ut ett par meter på balken. Insåg sedan att ett felsteg innebär inget mer cachande för Henrik. Så jag tog mitt förnuft till fånga och spatserade tillbaka igen.”

”Imponerande placering, men vi behöver både mer utrustning och strategi än vi hade den här gången,” löd en annan DNF-logg, av Linneak.

Men Ernst favoriter är två cachare som tog sig hela vägen: ”Två av de mest extrema varianter på galningar/tänkare är när ScandinavianMagic från Tyskland tog cachen under två dagar 19/20 september 2009. Medans han gör förberedelser som bland annat innehöll bågskyttemoment kommer Snabla dit, springer ut på balken, loggar och går tillbaka, allt på mindre än 5 minuter! Båda två nådde målet att ta Deathwish, men valde totalt olika sätt att lösa problemet på.  Båda sätten är lika imponerande och båda är väl värda ‘vinnare'”

Fotograf: Cyrix

Fotograf: McB

”Vi är  för övrigt väldigt glada att inga cachare har slagit ihjäl sig och hoppas det får förbli så,” avslutar Erst. ”GE ER INTE UT OCH TA DEN HÄR OM NI INTE VET EXAKT VAD NI GÖR!”

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Cache i Fokus. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Cache i Fokus – Deathwish?

 1. The Explorist skriver:

  Ja jag har ju varit där och gått ut en bit men sedan tänkt efter att nej detta är nog inget för mig, har varit med om en fall olycka tidigare och efter detta så har jag fått stor respekt för höjder.

 2. Johan Dahlberg skriver:

  Personligen är jag impad av alla som gör det utan utrustning för deras mod. Men minst lika impad av alla som gör det den krångliga vägen – ambitiös geocaching!

  Själv skulle jag nog, om jag någon gång loggar denna, ta det säkra före det osäkra.

 3. McB skriver:

  Mycket trevlig cache, och ett trevligt inslag det här med ”Cache i fokus”. Mer sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s