Intervju: OlofL och Azoo-Lina träffades genom geocaching

OlofL och flickvännen Azoo-Lina träffades på nätet, och bestämde en blinddate genom att ange koordinater. I verkligheten träffades de för första gången nära cachen Skånebravaden – Högsta punkten. Nu berättar OlofL hur det hela gick till.

Hej OlofL! Berätta om hur du och Azoo-Lina fick kontakt med varandra.

Vi träffades genom en mejllista kan man säga. StormHill skrev på listan att han ville åka och cacha i Karlskrona och frågade om någon ville följa med, Azoo-Lina svarade på listan att hon skulle på bröllop – dock inte hennes eget, hon satt alltjämt på glasberget – varvid jag direkt mejlade henne ”Blinddejt?”. Hon svarade ”Tid och koordinater?”. Vi stämde träff i närheten av GC1F5J4 två dagar senare.

Hur var det första mötet i verkliga livet?

Vi hade väl en rätt avslappnad attityd, vi tänkte båda att cacha tillsammans kan man göra med vilket miffo som helst, är det trist fokuserar vi på cachingen och letar upp en handfull burkar. Så blev det dock inte, vid tredje cache satte vi oss för picnic vid GC1748P. Medan vi satt och pratade (ni som träffat Azoo-Lina vet att det är hennes paradgren) hann solen gå ner och mörkret falla. Tiden gick fort och det började bli riktigt kallt. Vi gick tillbaka till bilen och blev helt chockade när vi såg att klockan var halv två på natten.

Blev ni tillsammans direkt?

Vi blev tillsammans väldigt snart. Vi träffades några gånger närmsta veckorna och tyckte det kändes rätt. I praktiken flyttade vi ihop efter 3 veckor, men det tog en månad att förstå att det var det som hänt. Första träffen var i augusti 2008 så det är snart 2 år sedan vi träffades.

Vi hade faktiskt setts en gång tidigare – på ett event – men hade inte gjort några större intryck på varandra då.

Hur ser er vardag ut i dag till skillnad från innan?

Tja, vi tänkte att det svåraste man kan utsätta ett förhållande för är att renovera hus, så vi köpte ett renoveringsprojekt, bättre att få reda på om det inte håller direkt. Vi har nu bott i byggröra ett år och spikat slut på pengar, ork och energi och ändå valt att gifta oss nyligen!

Grattis! Hur känns det nu?

Hur det känns nu? Gött! Eller som Lina brukar säga – tänk vad man kan hitta vid en cache i skogen!

Är geocachingen fortfarande en gemensam hobby? Vem är mest geocaching-tokig av er?

Ja vi geocachar fortfarande tillsammans, men tid och ork har inte riktigt räckt till att göra cachingutfärder på samma sätt som tidigare. Intresset för det hos Azoo-Lina har nog mattats lite, men vi drar fortfarande på FTF-jakt, åker på event och när vi reser brukar hornen växa ut och vi vrålcachar. Azoo-Lina har lite planer på att släppa sitt individuella cachingalias eftersom hon nästan alltid cachar tillsammans med mig numera, jag brukar däremot även ta en och annan cache ensam.

Annonser

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer. I run a podcast — The TLI Podcast, check it out on Itunes — and write on "The Longform Interviewer", www.thelongforminterviewer.com.
Det här inlägget postades i Intervjuer & Media. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Intervju: OlofL och Azoo-Lina träffades genom geocaching

  1. Ping: Intervju: Journalist upptäckte geocaching genom jobbet | GeoBloggen

  2. Tildalou skriver:

    vad lustigt! världen är så liten.
    min nakenkatt kommer nämligen från azoo-linas uppfödning. tror jag iallafall. 😛

  3. Jozii skriver:

    Haha, ja liten är den allt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s