Gammel Dansk i kvarn under båttur

En kväll ut med båten. Team-CC, Speedo58, jag, min syster och en estländare. Målet var två öar strax söder om Åsa i Halland. Första stoppet var en ganska kal plats endast bebodd av några får. Vi drog med estländaren, som till några timmar tidigare var renodlad mugglare, först till ena spetsen på den drygt halv kilometer långa ön, sedan till den andra. Jag kan föreställa mig vad han tänkte: vem tusan åker ut på en tom ö för att leta plastburkar?

Efter de två första fynden blev det en fikapaus – och då kom det vackra och mysiga med ön fram! En fin liten sandstrand, läsida, och gott sällskap.

Sedan bar det av till nästa ö, Vendelsö. Hallands enda ö som är bebodd året om. Här fanns lite mer att se. En gammal kvarn, kohagar, öppna marker, skogsdungar, klippor, med mera. Ön har till och med ett vandrarhem!

Och i kvarnen, där vårt första fynd av tre på ön gjordes, stötte vi på något som nästan slog cacherna. Uppe på en träbjälke inne i kvarnen stod en flaska Gammel Dansk och två glas gömda. Oväntat fynd! Jag garvade i flera minuter.

Team-CC och estländaren måste för övrigt ha tröttnat på oss andra nu. Tre fotogalna människor sprang runt med kamerorna i högsta hugg. Och några fina bilder blev det allt:

Annonser

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer. I run a podcast — The TLI Podcast, check it out on Itunes — and write on "The Longform Interviewer", www.thelongforminterviewer.com.
Det här inlägget postades i Allmänt, Bilder, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gammel Dansk i kvarn under båttur

  1. Ping: Midsommarbesök « Johan Dahlberg – Portalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s