Sommarevent på Hackelboö

I går samlades vi på ön och naturreservatet Hackelboö utanför Rimforsa, ett par mil söder om Linköping. Dåligt väder hotade, antalet deltagare var intill de sista dagarna före eventet ganska få, och jag kände ärligt talat inte alls för att arrangera ett event dagen i fråga.

Men energin fann sig snabbt när det väl gällde, väderleksrapporterna hade haft fel och antalet deltagare steg till långt över förväntan. Ett riktigt lyckat event som jag hoppas bjöd på en del överraskningar.

Besök från England

Det första jag ser när jag kommer till platsen strax innan klockan fyra är fyra stycken britter som sitter och njuter av skuggan. Två par i 50-60-årsåldern som är på semester i Sverige, vilket de har varit sedan maj. Snacka om långtur.

En av dem var geocachare. De andra bara suckade åt henne. Men de lät henne komma till det här eventet och ta ett par cacher. I samband med eventet hade jag självklart lagt ut några nya gömmor, och då kvinnan var bland de första att dyka upp var hon snabbt iväg för att logga. Hennes trehundrade blev en FTF.

När hon återvände hade fler dykt upp. Kvinnan och de tre andra britterna var dock tvungna att ge sig av. Det var ju trots allt bara en av dem som faktiskt geocachade, de andra tycktes inte alls lika intresserade och verkade otåliga att resa vidare.

Hektisk FTF-jakt på Kalle-Stinas ö

Allt eftersom fler personer dök upp – till viss del tack vara Androsen, som vad jag förstått lockat med sig en hel del Norrköpingsbor – blev det mer och mer liv på den lilla stranden. Barnen fick leta efter en egen skatt i form av godis, det badades och elden var i gång.

Häftigast entré gjorde dock C-G, som kom glidandes in i kajak. Tur för honom. En av de nya cacherna förbryllade nämligen en del – ligger den mitt ute i vattnet? Mycket riktigt, på Kalle-Stinas ö. C-G var snabbt ute för att ta den.

Men han fick motstånd. Dagens mest berömliga prestation tycker jag går till Moberg, som slängde kläderna och hoppade i. Simmade närmare en halv kilometer tur-retur. Tydligen hade det blivit en bitsk kamp om att ta sig till ön först. Kajaken vann dock.

Båtlogg och quiz

De andra cacharna skull dock inte gå lottlösa. Räddningen var nämligen på väg i form av mina egna släktingar i en båt. Senare under kvällen bjöd Speedo58 (även känd som Pappa Jozii) på turer ut till ön, där alla fick möjlighet att logga denna T5:a.

När jag nu i efterhand läser alla loggarna från eventet känns det som att båtturen – som kom som en överraskning – nog var dagens höjdare. Detta i samband med historien om Kalle-Stina, ett original från Rimforsa som bodde på den lilla ön fram till 1945.

När vi satt och åt var det även quiz-dags. En nio frågor lång sådan, som du delvis hittar här på GeoBloggen. Lag grillplats, Bergteamet, Mugglarlaget (bestående av mina icke-cachande släktingar) och ett fjärde lag som jag aldrig tror fick något namn. Det var det fjärde laget som vann. Grattis!

Projekt Geocaching

Innan det bjuds på lite bilder härunder vill jag bara nämna att detta event var en del av Projekt Geocaching Rimforsa. Projekt Geocaching strävar ju efter att utöka geocaching på ställen där det annars kan vara lite brist på burkar. Och med tanke på alla loggar som trillat in under dagen på de lokala cacherna (varav många även de placerats ut i samband med projektet) känns det som ett lyckat steg.

Jag räknade 18 deltagare på gruppfototo (plus en mugglare). Lägg till alla mugglare som inte var med på bilden, samt åtminstone nio deltagare som var tvungna att gå innan fotot togs. I runda slängar 30 pers på denna härliga ö. Tack till alla som deltog och gjorde denna varma sommarkväll minnesvärd 😀

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Bilder, Events, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sommarevent på Hackelboö

 1. Arne Johansson skriver:

  Hur bra och roligt som helst.

  Börjar gilla detta med Event mer å mer nu.
  att man sedan kommer med på bild, ja vad ska man säga men man ser ut så.

  //Arne – ddala

 2. Pingback: Sommartraditioner « Johan Dahlberg – Portalen

 3. kakfröken skriver:

  Jättemysigt ställe du hittat! Å vilken tur vi hade med vädret, kunde inte bli mer perfekt! 🙂 Tusen tack för ett bra initiativ!

 4. Jessica Lundström skriver:

  Tack för en jättetrevlig kväll. Vi kommer nästa sommar också!! Alltså får du dra ihop ett event då.

 5. Jozii skriver:

  Haha, ja det är väl inte helt omöjligt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s