Tre förslag som lär bli verklighet

Feedback-fliken på geocaching.com är en fantastisk funktion. Medlemmar kan skicka in egna förbättringsförslag till Groundspeak och kommentera och rösta fram andras. Här är tre aktuella förslag som lär bli verklighet i framtiden:

1. Återinför virtuals

Waymarking.com ersatte virtuals en gång i tiden. Många hatade virtuals för att det blev för många onödiga sådana (att jämföras med meningslösa micros). Men väldigt många vill ändå ha dem tillbaka på geocaching.com. Förslaget att återinföra dem har fått 817 röster.

Groundspeak har planerat att göra just detta. Däremot inte rakt av. De uppger att de just nu försöker komma fram till en lösning som kan fungera för alla parter.

2. Uppdatera Wherigo och gör det användbart

Wherigo är en briljant idé och cachetyp där GPS:en blir en historieberättare eller guide. När du närmar dig en punkt händer något på skärmen. Men programmet som används för att skapa dessa ”berättelser” är rent ut sagt kasst.

”Låt inte Wherigo dö!” skriver killen som kommit med förslaget. Idén kommer inte att dö – den är en vision in i framtiden. Frågan är om Groundspeak kommer att vara det ledande företaget eller om en tredje part kommer att göra ett bättre jobb med att utveckla idén.

Hittills har förslaget fått 925 röster. Du kan läsa mer om Wherigo i inlägget Virtuell värld med Wherigo.

3. Skapa ett betygsättningssystem för cacher

Det här är något som jag personligen definitivt vill se! 794 röster håller med mig. Ett enkelt stjärnsystem likt det som förr fanns på YouTube, där man kan ge 1 till 5 stjärnor, hade räckt. Lägg därtill en kommentarfunktion där man kan ge feedback tillsammans med sina stjärnor.

Risken är att ett sådant system flyter ihop med den vanliga ”leave note”-funktionen eller de kommentarer man lämnar när man loggar en cache. Idén är ”a hot topic for Groundspeak”, men ännu har man inte börjat jobba på saken. Ska bli spännande att se vad de får fram när de väl sätter igång.

Har du fler förslag och förbättringar du skulle vilja se på geocaching.com? Lämna en kommentar 😀

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Föreningar & webbsidor, Listor. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tre förslag som lär bli verklighet

 1. Tildalou skriver:

  jag skulle vilja ha nån form av kategorisökning.
  ibland är man ju riktigt sugen på en riktigt läskig kuslig cache tex vid nåt gammalt ödehus eller liknande. men de är så jobbigt att gå igenom alla cachar för att leta fram en sån. hade varit bra om man hade kunnat söka efter exakt den typen av cache man var sugen på…

 2. Olssonivallda skriver:

  Apropå betygssystem:
  Tycker också att detta hade varit riktigt bra om det implementerades hos geocaching.com. Fram till dess så kommer jag att fortsätta använda GCVote. Det är just ett sådant enkelt 1-5-stjärnor-system som du nämner.
  En liten plugin behövs till webläsaren (just nu till Internet Explorer, FireFox samt Google Chrome) för att man skall kunna se och sätta betyg.
  Titta in på denna sida http://gcvote.com/index.php och kolla hur de ser ut.
  /Johan

 3. Jozii skriver:

  Ja, har själv testat GCVote någon gång, och det är ett bra system. Tänk dig det fast implementerat i geocaching.com – strålande 😀

  Tildalou, nu kan man ju använda attributen och köra en PQ. Men något enklare system för kategorisering håller jag med om är önskvärt. Skriv in förslaget hos geocaching.com, vet ja 😀

 4. Olssonivallda skriver:

  Rating kommer…
  Titta längst ner i första meddelandet i denna tråd: http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?s=&showtopic=263469&view=findpost&p=4526432
  🙂

 5. Jozii skriver:

  Länken tar mig till forumet, men ingen speciell tråd :/ Att rating kommer har jag läst någon annan stans, men har inte hört att de faktiskt börjat jobba med det än 😉

 6. Wellners skriver:

  Kolla release notes för releasen som gjordes tidigare i veckan. Dom avslutar inlägget med

  ”Coming soon:

  Stats, Ratings and Maps. Oh My!”

  Så en gissning är att det kommer emd nästa release

  /W

 7. Jozii skriver:

  Åh, nice 😀 Hoppas det blir snart 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s