Pulkaevent och bilen i diket

Gårdagens pulkaevent var kort men härligt. Det snö-regniga och minst sagt blöta vädret till trots var det ett stort antal cachare som tog sig till Delsjön för att åka pulka, efterföljt av trängsel inne på café Lyckan.

Under eventet hann jag logga min första earthcache, tillsammans med Team-CC och Dellgren. Underligt att det blev min första, då jag redan för två-tre år sedan tog bilden och svarade på frågorna som krävdes för en earthcache i Kungsbacka, och för ett år sedan gjorde samma sak för en tredje i Oslo. Skillnaden är att jag i båda de fallen aldrig mejlade in något. Vet inte varför.

Och apropå första. Eventet var Dellgrens första. Jag tror absolut att han gillade det, men han påpekade ändå att det var lite i nördigaste laget för honom att sitta och diskutera magnetstorlekar på burkar 😛 Nåja, han vänjer sig nog.

Dagens höjdpunkt uppstod dock inte under eventet, och var absolut inte planerad. på vägen hem siktade vi på en sista cache utanför Kållered. I den skulle ett coin ligga, som krävs för loggandet av en annan cache i Åsa.

På väg från cachen, som låg långt ute längs smala grusvägar, mötte vi en bil. Och gled i slowmotion ner i diket. Ingen skada skedd varken på bilen eller oss i den, men att rubba åbäket gick ju självklart inte i den djupa snön. Vi spenderade en hel del tid med att slira, försöka backa, lägga plankor under hjulen, gräva bort snö och grusa marken omkring. Inget hjälpte. Till sist fick vi hjälp av en traktor, och bilen kom loss.

Detta var självklart ett missöde, men vi skrattade gott åt situationen. Vad kan man göra, liksom? Det löste sig ju till slut. Och cachen med coinet hittade vi 😀

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Bilder, Events, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pulkaevent och bilen i diket

  1. Pingback: Ett strilande event! Vinterevent i ösregn « Halléns Geocachingäventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s