Möte med Region Halland

Nu är det två veckor kvar till EU-projektet Coast Alives årsmöte, som i år hålls i Varberg. Deltagare från 5-6 länder kommer under en förmiddag att få prova på geocaching.

Vad geocaching är känner de flesta i gruppen, efter vad jag förstått, redan till. Men nu ska de få prova på det på riktigt och lära sig mer om bland annat geocoins – som de köpt in flera av som de vill skicka iväg!

I dag satt jag i möte med Mats Larsnäs (det är vi två som fixar cachingdelen av årsmötet) och två kvinnor från Region Halland. Vi diskuterade upplägget och tog en cache för att prova på. Dessutom fick vi pilla lite på de GPS:er som kommer att användas.

Mötet gav mig även idéer till fler artiklar om kommersiell caching. Hittills har jag ju främst skrivit om vad jag kallar för turismcaching, och snuddat lite på GPS i skolan. Ett nästa steg skulle kunna vara en mer överskådlig artikel med tips, idéer och konkreta fakta för eventuella arrangörer – som Region Halland, som på sikt mycket väl kan tänka sig att se fler cachingprojekt riktade till allmänheten. Detta finns ju redan i och med texten om turismcaching, men inget riktat till skolor eller som ger en bättre överblick.

Om projektet blir riktigt lyckat lär vi se mer kommersiell geocaching i Halland de kommande åren.

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Kommersiella cachingprojekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s