Geocaching Pockets kostnad

Pocket har kommit så långt att jag har beställt ett provex. Om allt ser bra ut i tryck börjar försäljningen, antagligen i slutet av månaden. Det har lett till att jag på allvar har börjat kolla på vad boken kommer att kosta för er att köpa.

Föregångaren Geocaching Magasin hade en prislapp på drygt 200 kronor. Många reagerade med att de tyckte det var väldigt mycket för ett ”magasin”. Olyckligt ordval, då det ju var frågan om en bok som påminde om ett magasin i sättet det var ihophäftat och redigerat på.

Pocket är tjockare och har en rygg, ungefär som en pocketbok (därav namnet). Men även denna gång är namnet kanske missvisande, för till skillnad från en pocketbok är innehållet fortfarande utseendemässigt redigerad som ett magasin och innehåller massor av bilder och färg. Tryckkostnaden är mer än dubbelt så hög som för Geocaching Magasin. Prislappen utåt sett ser ut att hamna på närmare 350 kronor, exklusive frakt.

Så den stora frågan lyder: är du beredd att betala närmare 400 kronor för Geocaching Pocket? Behöver jag nämna att boken är världsunik och troligen den mest omfattande tryckta publikation om geocaching som existerar? 😉 Helt på svenska och riktad till dig som geocachare snarare än mugglare som de flesta andra böcker är.

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Kommersiella cachingprojekt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Geocaching Pockets kostnad

 1. Hallén skriver:

  Jag misstänker att ett pris på 350-400 kommer att avskräcka många köpare. Hade du valt att trycka på traditionellt sätt istället för ”print-on-demand” tekniken hade priset mer än halverats, men då blir lagerhållning och försäljning krångligare. Man kan få ”print-on-demand” billigt, men då enbart i svart-vitt. Det är ett svårt dillemma när man vill ge ut texter som riktar sig till en förhållandevis liten grupp. Möjligen skulle det vara bättre att få ut boken via ett förlag, om nu några vågar satsa, jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att få förlag intresserade om man inte kommer med en egen stor påse pengar…

 2. mathog skriver:

  Jag köpte ditt magazin och jag tyckte att 200 var mycket, men jag var ganska nyfiken på ditt arbete så jag köpte den. Och tidningen är verkligen underhållande. Men 400 för en bok… njaaa. Hade du inte dessutom tagit en hel del material från magazinet?

  Kan du inte ge ut den som e-bok? Då kan du ju även översätta och kränga den över hela världen!

 3. Jozii skriver:

  Anledningen till det höga priset är all färg. Allt material från magasinet är med, plus lika mycket nytt. Tanken från början var att en mindre version med bara det nya skulle finnas till ett billigare pris, men problemet är att det i praktiken inte blir så mycket billigare bara för att sidantalet är mindre.

  Men det finns en lösning: att ge ut samma bok i en färgversion och en svartvit version, istället för en tjock och en tunn. I så fall blir det ingen ”mini”. Den svartvita blir betydligt billigare.

  Det kommer att krävas lite extra arbete med bilder och så, men det är den bästa lösningen jag kan komma på 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s