Kanade ner och bröt armen

Såhär ska en logg vara! Att cachejakten slutade olyckligt är däremot såklart beklagligt. Eboa skrev denna för cachen Rails & Sails i Kungsbacka:

I begynnelsen av vår karriär i denna hobby (september 2009) var vi (E & B) här med vår bil-GPS men gav upp efter par timmars klättrande hit och dit. Strax efter försöket köpte vi en Oregon 300, men tänkte att denna fick vänta tills våren kom och vi lärt oss hantera den nya GPS:en. Men våren och sommaren kom utan ett nytt försök, inte förrän en lördag i början av september 2010 blev det ett nytt försök.

Solen sken när B & O kom hem från morgonens spinningpass. E övertalade O att följa med och göra ett försök. B stannade hemma med lilla A och lekte i trädgården. Även detta tillfälle gick åt pipan. E och O attackerade liksom förra gången uppifrån, genom ris och snår. De var nästan framme på platsen och skulle ta sig ner för en mindre slänt/brant när E kanade ohjälpligt ner.

Åkturen slutade inte bra, försöket att nå cachen fick avbrytas och man skyndade sig åter mot bilen. E hade fruktansvärt ont i höger hand och befarade det värsta. En snabb vända hem där B och O bytte plats och färden gick till akuten i Kungsbacka och sedan nästan direkt vidare till Varberg. Handleden var bruten… Det blev en lång väntan i Varberg innan hemresa. Ett par timmar försent äntrade vi kvällens 50-års kalas med E:s arm inpackad i gips.

På måndagsmorgonen blev det operation i Varberg, en lång läkningsperiod startade och inte förrän dagarna innan jul opererade de ut metallbitarna. Totalt  blev det nästan 4 månader utan att få röra handleden och det tog tid att träna upp rörligheten igen.

Så idag var det dags för ett nytt försök och strax efter kl 21 satte sig B och O bilen. E vill inte upp på detta berg igen utan väljer att stanna hemma hos A som sover. En dryg timme är berget besegrat, O har plockat fram cachen och signaturen i loggen är på plats. Detta blev vår #500 cache.

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Cacher, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s