Resor och Geocaching

The Macchu Picchu, a UNESCO World Heritage Sit...

En gruppresa med geocaching till Machu Picchu? Varför inte!

När nu GeoBloggens skapare är ute och leder resor i Bulgarien har jag och några andra lovat att hjälpa till med att fylla GeoBloggen med innehåll. Det är därför ni nu träffar på Hallén på denna plats. Men var inte oroliga Halléns geocachingäventyr kommer inte att försvinna!

Gruppresor är inte min favorit (om det inte är ett gäng geocachare förstås), men till vissa delar av världen kan det onekligen vara motiverat att resa i grupp. Turer till delar av Mellanöstern, Afrika och en del platser i Asien kan vara lämpliga för gruppresor. Jag kan tänka mig att organiserade resor för geocachare till Brasiliens djungler kommer att kunna löna sig nu när världens enda kvarvarande APE-cache ligger där! Den har legat ute i nära tio år och endast lite över 20 besök har gjorts – är det inte dags att ändra på den saken?

Andra resmål jag har funderat på är besök i Anderna, det finns vandringsresor i Nepal, som faktiskt passerar en och annan cache.

Ett mindre avlägset, men minst lika fantastiskt resmål är Egypten. Då talar jag om det ”riktiga” Egypten, alltså då man ser på de fantastiska historiska lämningarna, inte på badorterna. Förhoppningsvis kan man snart våga sig dit om läget inte förvärras i regionen igen. Det är ytterst frestande som ett höstresmål, kanske sent under november. Tänk att då plocka en burk i skuggan av pyramiderna! Det finns inte många burkar i landet, men bara tanken på att få logga cacher i närheten av dessa fantastiska monument får det att gå ilningar utmed hela ryggraden!

Ett annat exotiskt resmål som jag har längtat till i många år är Peru, kanske en vandring utmed Inka leden. Cacherna är inte många, men åter får man tänka på vilka fantastiska platser man kommer till under resan.

Har du som läser detta något drömresmål? Lägg gärna en kommentar och berätta!

Är du sugen på någon av platserna jag tog upp i detta inlägg, eller kanske har idéer till någon annan spännande resa – hör gärna av dig. Hallén är oftast reslysten!

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Resor och Geocaching

 1. kribjo skriver:

  Drömresmål…

  De två av LordBritishs cacher som är praktiskt genomförbara.
  Docho La, i Bhutan – http://coord.info/GC2CY7T
  Necropolis of Britannia Manor III, i Austin, Texas – http://coord.info/GC2B034

  Någon av Antarktis-cacherna, exv Zero Emission.
  http://goo.gl/KTp61

  Några särskilda svenska fjällcacher (finns massor av FTF-chanser däruppe för övrigt).
  A nice little walk — and back again… (och Explore Sweden #5), strax norr om Kebnekaise – http://coord.info/GCGDFE & http://goo.gl/Zy4ia
  Guds Berg, nära Alkavare Kapell i västra Sarek – http://coord.info/GCY3YQ

 2. Pingback: Hallén dyker upp överallt… « Halléns Geocachingäventyr

 3. Jozii skriver:

  Jag håller med kribjo, riktigt nice cacher! Sen har jag alltid velat ta en cache på Mt Everest, men hur praktiskt genomförbart det är vet jag inte. Och även Svalbard och pyramiderna.

  Gillar tanken på gruppresor med geocachingtema 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s