Kan man bli ”statistikjägare light”?

Nu finns det tre stycken som har passerat den imponerande milstolpen 10000 hittade gömmor. Själv är jag inte säker på att jag någonsin kommer att logga så många. Samtidigt är det ju alltid kul att sätta upp några mål med sin hobby. Jag brukar t.ex. ”hålla rent” inom två kilometer hemifrån, även om det just nu finns en viss Underbara Hisingsparken som inte hunnits med.

En lite idiotisk statistik är att se på vilka veckodagar man loggat. Just nu tänkte jag försöka att fylla i så många luckor som går i den kalendern. Vi får väl se om det känns lika viktigt i vinter… Hesy och jag har ett annat mål som var lättare bara för några år sedan. Att hålla Hisingen ren från 3/3:or och lägre. För närvarande ligger vi väl drygt hundra efter, men det kanske ändrar sig lite under semestern. 🙂

Vad tycker du är ”bra statistik”? Sätter du upp några mål, långsiktiga eller kortsiktiga? Kommentera gärna!

Cache Calendar 2011-07-11

Cache Calendar 2011-07-11

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kan man bli ”statistikjägare light”?

 1. Pingback: GeoBloggen och jasy « Geocaching med jasy

 2. Hedstrom skriver:

  Visst kan man bli ”statistikjägare light”! speciellt om man har målsättningen att ”hålla rent” runt sin egen boplats.Att ha Hisingen som område gör det ju enklare, vi som bor på den stora skandinaviska halvön får det lite svårare så då får man ”uppfinna” sin egen gräns.
  Att också begränsa sig till att hålla sig till en D/T rating under en viss gräns är ju bara en överlevnadsinstinkt även om jag med viss intresse läser loggar om de som har vågat.
  Att kolla av vilka cacher som finns i närheten av ett resmål är ju också ett bra sätt att hitta en lite annan vinkel på ett besök. Kopparpyramiden GC104ZR är ett kanonexempel på cacher som ger mer ”än en burk i skogen” och som hjorde att resten av familjen kunde stå ut med ytterligare någon burk samma dag.
  Jag tror också att det kan vara viktigt att jaga en del dagar men då ha ett klart mål; Så många som möjliht och inte mer än 3 minuter på varje plats eller alla burkar inom ett visst område eller till DEN cachen, fika och hem igen. Det är lite av detta som gör det så trevligt med hela hobbyn.

 3. Jozii skriver:

  Jag älskar statistik – men har aldrig fastnat för den i cachingsammanhang. Förutom ”DEN cachen, fika och hem igen” brukar jag aldrig ha några särskilda mål. Därav min låg found-siffra.

  Men ”bra” statistik tycker jag nog är den som är mest lättillgänglig: antal founds varje månad eller vecka till exempel, att hålla mängden uppe. Att logga en viss cachetyp är gränsfall men fungerar även det för mig. Cacher av viss svårighetsgrad, cacher på varje veckodag, etc. är bonusstatistik, men definitivt inte något jag bryr mig om.

 4. hebb99 skriver:

  Statistik-jägare light? Jag tror vi är alla en form av statistik-jägare light, man fokuserar bara på den statistik man själv är intresserad av. Själv har jag fastnat för kalendercachar, europeiska länder (län och kommuner i VG) och placerade cachar (per månad o år).

  och vad är i så fall definitionen eller rättare sagt specifikationen på ”vanlig” statistik-jägare?

  Intressant fråga.

  /tycker hebb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s