Geocachingens HQ

Den 15:e juli var en synnerligen minnesvärd dag för oss som deltog i sommarens svenska tur till USA, då var det dags att besöka ”Groundspeak Headquarters”. Högkvarteret är både ett kontor och en cache, en mystery-cache, man måste skicka ett mail och be om en inbjudan för att få adress / koordinater till platsen och en tid för besöket.

Vi hade inte någon klar förställning om vad som väntade när vi letade oss fram mot stadens centrum för att hitta HQ. Det första mysteriet var faktiskt att begripa hur man betalade för parkeringen, det var en myst i sig själv! Men vi fick hjälp av två kvinnor, som visade sig vara geocachare, också på väg till HQ.

Väl inne hos Groundspeak fick vi ett varmt välkomnande av de anställda som berättade om kontoret och den stundande flytten till större lokaler.

Mer utrymme kunde nog behövas, inte minst med tanke på tillströmningen av geocachare till deras kontor. När vi var där var det besöksrekord vilket framgår på bilden ovan. Det var en internationell grupp, svenskar, danskar, finnar och en estländare som hittat dit. Det gladde uppenbarligen våra värdar. Dessutom kom Mon10bike ut från kontoret och vi fick tillfälle att tala en hel del med honom under vårt besök.

Skärmen där all världens loggar syns!

Intill den stora skattkistan, ja det är en skattkista, som är själva cachen, fanns det en skärm. Den visade ständigt de senaste loggarna runt om i världen. Det var kul att se den när den flyttade runt, helt plötsligt dök det till exempel upp en logg från Uppsala!

Tiden gick dock fort och efter mindre än en halvtimma var besöket över. Vi kunde mycket nöjda lämna kontoret och logga ännu en found på våra gps:er, denna gång med den extra kryddan av att få en ny icon.

Annons
Detta inlägg publicerades i Cacher. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Geocachingens HQ

  1. Jozii skriver:

    Det är mitt stora mål i livet att en gång besöka HQ. Grattis till att ha varit där 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s