Återblickar: Hur såg det ut i Geocachingsverige för tio år sedan – del 2?

Efter att ha fått min bok i sin hand så funderade Jozii på om det inte kunde vara kul med lite tillbakablickar från geocachingens tidiga år här på Geobloggen. Jag tyckte att det var en bra idé och det kommer att komma några inlägg på temat.

Efter en försiktig start på 2001 så lyckades jag ändå logga min första cache utanför Sverige, och faktiskt min andra över huvudet taget. Den 17 april blev det ett besök vid danska High Tension in the Bog (GC103) som är den äldsta jag loggat. Den lever dessutom fortfarande!

Vi var fortfarande inte så många som var aktiva. En som var tidigt ute var Christer Lindh som startade utsidan.se. Han placerade ut ett antal gömmor under våren. Det var också Christer som, såvitt jag vet, var den förste som presenterade geocaching i media.  Det var i Vetandets Värld 29 augusti 2001 som man fick följa jakten på Final Approach to ESSA (GC957). Programmet finns att hämta som MP3-fil här. Vid det här laget fanns det drygt trettio gömmor registrerade i Sverige. Fortfarande var det väldigt få utövare, men programmet måste ha hjälpt till att öka intresset. Som en följd av inslaget så blev i alla fall en journalist på Göteborgs-Posten nyfiken på geocaching, och lyckades genom Christer att spåra undertecknad. Journalisten Lennart Jonsson, fotografen Nicklas Elmrin och jag samlades därför en höstmorgon för att göra ett reportage. Det fanns ju inte så många gömmor att välja på, men valet föll på Free Phone (GC1DA1). Resultatet blev ett uppslag i Göteborgs-Posten 7 oktober. Fler geocachare som läste detta har sedan lagt skulden på mig för att de fastnat i geocachingträsket. 😉

Under hösten så börjar det bli lite mer aktivitet i Geocachingsverige, men det var bara runt 170 registrerade gömmor vid årets slut.

/jasy

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Återblickar: Hur såg det ut i Geocachingsverige för tio år sedan – del 2?

  1. jasyse skriver:

    Då har det bloggats om gömman som blev min första utländska, och andra över huvudet taget:
    http://hebb99.wordpress.com/2011/11/26/geodansken/

  2. Jozii skriver:

    Och det var ingen dålig burk heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s