Hall of Fame #2 – Omröstning

Vi väntar fortfarande på ett inlägg om CyberJunkie, vinnare av förra omgången av Hall of Fame, och det är på väg. Men med många nya nomineringar drar vi redan nu igång omgång två!

Omröstningen längst ner i detta inlägg kommer att vara öppen fram till måndag den 12, alltså en vecka. Här under presenteras de nominerade:

Nominerade till Hall of Fame #2:

 • Fångarna på Fortet (cache) – Kanske en av Sveriges mest kända och uppskattade cacher. Folk åker till Karlsborg från olika delar av landet för att logga Fångarna på Fortet. Särskilt nu, då platsen snart ska bommas igen och cachen blir ett minne blott.
 • Americana Cache (cache) – Känd för att vara den äldsta cachen i Sverige som har varit aktiv sedan den lades ut. Den har haft en förmåga att överleva trots sin centrala placering i Göteborg. Utlagd av Unequalman när han besökte Göteborg. Tack vare att Gavia adopterade cachen den 30 oktober 2007 så har den chans att leva länge än.
 • Fumble After Dark (projekt) – Eventet som Hedberg skapade i liten skala en sen höstkväll 2003 och som vuxit till Sveriges hittills enda Mega-event – två år i rad!
 • Geocaching i Sverige (projekt) – Intresseföreningen som driver hemsidan www.geocaching.se, Sveriges tveklöst största och äldsta samlingspunkt för geocachare och tillika Sveriges ansikte utåt inom geocaching. Även sedan flera år arrangör av Fumble After Dark och stolt sponsor av flera andra av Sveriges största events.
 • Bumba.se (person) – En mycket kreativ cachare som alltid bjuder på det lilla extra när han lägger ut gömmor. En nydanare när det gäller att göra mystar och lösningar. Med sitt sansade och humoristiska sätt är han ett föredöme både som geocachare och medmänniska. En mycket bra förebild när det gäller geocaching som fenomen.
 • GSAK (projekt) – Programmet som gör det så mycket lättare att söka och filtrera ut cacher, fixa statistik, med mera.
 • benke.olsson (person) – På relativt kort tid har benke.olsson gjort många otroligt inspirerande, roliga och annorlunda cacher som han har lagt ner enormt mycket tid på. Han har gjort något utöver det vanliga för cachingsverige.
 • Strandvägen (cache) – Näst Fångarna på fortet har denna cache fått flest favoritpoäng. Det är välförtjänt då den är placerad fullt synlig men ändå helt osynlig invid en av landets mest mugglartäta gator. Den är enkelt uppbyggd men fruktansvärt svår att hitta, genial helt enkelt.
 • HakanA (person) – Legendarisk geocachare som var den första att passera både 5000 och 10000 loggade cacher. [Nykomling. Nominerad av jasy.]
 • Bo & Elisabeth (personer) – De reste i cachingens barndom land och rike runt och placerade ut cacher både här och var. Många av dessa är riktiga klassiker som lever än idag. På så sätt har de bidragit positivt till cachingens spridning och utveckling över hela landet.

Du kan rösta på så många av de nominerade du vill. Vinnaren presenteras när omröstningen är över. För att nominera personer, cacher, projekt eller annat till nästa omgång, gå in på projektsidan.

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Hall of Fame. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hall of Fame #2 – Omröstning

 1. Roger Pettersson skriver:

  benke har gjort många omtyckta gömmor på kort tid som varit udda, kluriga och mycket uppskattade. Favoritpoängen har haglat in 🙂

 2. Kaj Lindblad skriver:

  Bumbas cachar är alltid något utöver det vanliga både vad gäller placering och klurighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s