Återblickar: Geocachingeventens intåg på arenan 2002

Efter att ha fått min bok i sin hand så funderade Jozii på om det inte kunde vara kul med lite tillbakablickar från geocachingens tidiga år här på Geobloggen. Jag tyckte att det var en bra idé och det kommer att komma några inlägg på temat.

Vad passar bättre än att titta tillbaka på eventens entré på den svenska geocachingscenen så här dagen efter en rekorddag? Geocaching.com satsade på nytt rekord i registrerat antal loggar på ett dygn. Vi får se om det lyckas, i skrivande stund ligger det på 65,922 och målet är 73,392. I Sverige blev det den dag med näst flest event efter 11-11-11, nämligen 22 stycken (I november fick jag det till 23).

När uppstod då detta med geocachingevent? Sveriges första (enligt mina källor) var The Found City (GC5900) som arrangerades av ”Sveriges geofestkommitté”  på Djurgården i Stockholm 13 juni 2002.

Det första som dök upp i min närhet var Västsveriges första event (och Sveriges andra) som arrangerades av Minna, CyberJunkie and Sangsvan den 15 augusti vid Lilla Bommens hamn: Goteborg Party Event Cache (GC71E4). Det blev hela sju (!) som loggade Attended.

Det lilla eventet vid Lilla Bommen gav mersmak, och jag var med och organiserade nästa tillsammans med Geodogz, CyberJunkie and Sangsvan 6 oktober i Delsjöområdet nära Bertilssons Stuga: Westcoast Event Cache #2 (GC8ACB). Vi samlades vid ett vindskydd och hade med grillar och lite förströelse för de yngre deltagarna. Vi anordnade även en poängpromenad med ett riktigt fint förstapris i form av en splitter ny GPS från Magellan. Denna gång lyckades vi samla ihop hela 13 loggar varav två från tyska cachare som rest hit från Hamburg!

Som en jämförelse med dagens snabba tillväxt så kan jag nämna att det under 2002 gömdes drygt 800 cacher i Sverige.

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Events. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s