Extremt långa Power Trails

För några år sedan var en Power Trail eller en ”bomb” på omkring 100 burkar, internationellt räcker inte längre 100 cacher för att imponera. Det finns allt fler av dessa trails som är på 1 000 cacher eller mer. Men de är utformade på mycket olika sätt. I USA finns naturligtvis flera riktigt långa trails som helt och hållet kan loggas per bil, till exempel E.T. som är 1 500 burkar lång. I Kanada finns Iron Horse Trail som ligger utmed en nedlagd järnväg. Där kan man gå, cykla, skida eller åka fyrhjuling alternativt snöskoter! Bil kan man däremot inte använda där.

Även i Europa finns flera långa serier, en av ”värstingarna” är CSJ som jag i sällskap med ett gäng andra geocachare från Göteborgstrakten gav oss på under perioden 31 mars till 9 april (övriga stannade ytterligare ett par dagar). CSJ är en blandning av bilcaching och vandring. Kvaliteten på burkarna är genomgående hög, PET rör med enhetligt utformade loggböcker samt några lite större gömmor. Dessutom finns en imponerande dokumentation med pdf filer som beskriver varje sträcka och varje burk! Får man problem har man alltid tillgång till extra information och en bild på platsen där burken är gömd!

Power Trail jakt per bil har jag varit med om flera gånger, sådana blir man snart ganska trött på. Betydligt roligare är när man vandrar och letar burk,  då får man motion och frisk luft samtidigt som många burkar plockas. Det förutsätter dock att det är en trevlig vandringsled, en av sträckorna på CSJ var en vandringsled som gick utmed en tungt trafikerad väg – det var mindre kul.

Min inställning till dessa långa trails är blandad. Bäst är det om de är utmed vandringsleder, men ibland blir jag oroad över att de kan ta över hela landskap. Å andra sidan, dåligt utformade trails brukar snart självdö och försvinna.

Den främsta behållningen av att åka på en Power Trail är att man genomför resan med några andra jägare och har kul tillsammans.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Cacher, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Extremt långa Power Trails

  1. Jozii skriver:

    Iron Horse Trail låter som att den skulle vara världens kanske bästa power trail! Kan inte tas med bil och uppmuntrar till mer extrem multissport – kul 😀

    Personligen är jag för biltrailar då de har en tjusning i sig, men dem med mer friluftsorientering känns som att de behållet det som ursprungligen gjort geocaching populärt lite mer. Mer natur och upplevelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s