jojjeGBG besöker Alanya

Just nu är jojjeGBG med familj på semester i Alanya. De bor dessutom på ett Fritidsresor-hotell precis bredvid vårt kontor. Självklart blev det lunch och en halvdag med geocaching!

Vi gav oss iväg mot buss nummer 4, som tog oss upp till toppen av den halvö som ligger mitt i stan. Här finns en stor borg med murar som påminner om Kinesiska muren, och ett femtal cacher. Tur att jojjeGBG kom, annars hade det dröjt innan jag loggat dem.

Vi började med en enkel burk utanför huvudborgens mur. Därefter följde dagens största äventyr. Vi klättrade ut utanför en av de yttre murarna, på den brantaste sidan av berget. Värmen var olidlig och klipporna gjorde att terränggraden steg rejält. Men utsikten var underbar och äventyret ett faktum.

Någon burk hittade vi dock inte. Vi gav upp och klättrade tillbaka in på insidan av muren igen, då vi insåg att det kanske var på denna sida vi borde leta. Och mycket riktigt, där var den! Favoritpoäng!

Vi planerade att gå ner från berget och valde ännu en terrängmässigt krävande cache. Istället för att gå vägen ner gick vi ute i vildmarken, bland ödlor och ormar. Även här bjöd cachen på en underbar utsikt, denna gång över Alanyas hamn.

Vi tog oss ner till foten av berget där vi försökte oss på en sista burk vid Röda tornet, som dock inte blev till något fynd. Sedan avslutade vi med en välförtjänt öl och drink innan vi tog en taxi tillbaka till hotellet.

På hotellet hoppade vi genast i poolen, med kläderna på. Skönt!

Tack jojjeGBG med familj för en riktigt lyckad dag! 😀

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Bilder, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s