Ett vinteräventyr

Nu så här i mitten av sommaren då vi firat midsommar och är på väg in i juli månad så tänkte jag skriva om ett äventyr som gjordes i slutet av januari i år. Det var en dag då kylan var påtagande och marken täckt med snö.

Vi hade köpt en engångsgrill tidigare på morgonen och förberett med hemmagjorda hamburgare, det var helt enkelt en planering för en eftermiddag utomhus. Målet för dagen var en cache som heter Vallgrav och som finns mellan Västerås och Skultuna. Cachen vallgrav är en helt vanlig burk fast på en lite annorlunda plats, det krävs nämligen att man tar sig över ett vattenhinder till en av två små öar (Bilder kan ses på http://coord.info/GC1P5HN). Men under vintertid underlättas detta av den naturliga orsaken att vatten fryser till is och gör att man slipper bada.

Området runt cachen bjöd på så mycket mer än just denna cache, vilket var något som vi hade med i beräkningen för dagen. Vi hade via tidigare loggar sett att området sommartid besöktes av lajvare, och att dessa personer byggt upp olika fort i området. Dessa fort var några helt otroliga byggnader som omgavs av höga trädmurar, samt att ett av forten hade försetts med en port som gick att stänga. Barnen imponerades av dessa byggnader och vi av hantverket, medans barnen lekte och lät fantasin flöda gick vi runt och tog kort. Fort efter fort hittades längsmed vägen till den andra cachen som skulle tas och där vi även planerat att grilla och äta maten. Under tiden grillen görs i ordning, letar de äldre barnen efter cachen som de finner lagom tills hamburgarna läggs på grillen. Maten smakade extra bra denna dag då solen värmde något och vi satt skönt i ett vindskydd. Vi gick sakta tillbaka mot bilen, en promenad på ett par kilometer och barnen drömde sig bort i fantasins värld igen. Det var helt enkelt en perfekt eftermiddag och ett område som kan rekommenderas till er alla.

Om precis en vecka väntar Åland och GPS:en är nu laddad med alla traditionella cacher som finns där.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Bilder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s