Tjo vad det var livat…

Jag är en ganska medelmåttig geocachare. Jag tycker att det är riktigt roligt att hitta burkar, gärna på fina platser jag inte visste fanns eller gömmor som är lite utöver det vanliga, men springer inte ut varje dag. För mig är den största glädjen när jag får dela upptäckten med någon och därför försöker jag ständigt få med mig familjen på mina äventyr. Tyvärr har de inte blivit riktigt bitna av geocacheflugan ännu.

I ett nytt försök att få med hela familjen bestämde jag helt diktatoriskt att alla skulle med och ta min 100:e geocache! Jag hade hört mig för lite och fått tips om att ”Tjo vad det var livat…” skulle vara värd ett besök. Då den ligger inom ett vettigt avstånd hemifrån fick den bli målet i samband med lite svampplockning.

Lätt hittad gav den mig min 100:e logg och ett gott skratt. Till och med 14-årige sonen som ”tvingats” med var tvungen att dra på smilbanden. Jag tycker det är underbart att hitta gömmor där personen bakom har lagt ner lite extra. Och här var det inte lite, utan mycket! TFTC!

Jag vet att det finns många sevärda gömmor där ute. Jag skulle bli riktigt glad om du ville kommentera och berätta om den mest välarbetade cachen som du har hittat.

Dagens bästa: Den lyckokänsla som infann sig när vi hittade gömman och fick oss alla att stanna en bra stund och bara titta

Dagens sämsta: Regn, regn, regn…

Dagens ordspråk: ”Delad glädje är dubbel glädje”

För att inte ge någon spoiler blir det ingen bild från gömman, men har du vägarna förbi tycker jag absolut att du ska ta dig tid att stanna!

/Lotte A

Om Lotte

Trebarnsmamma, specialistsjuksköterska och doktorand
Detta inlägg publicerades i Cacher. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tjo vad det var livat…

 1. Queeg skriver:

  Jag har inte loggat ‘Tjo vad det var livat…’ ännu, men den finns definitivt på listan över burkar som ska loggas.

  Den mest välarbetade cachen jag loggat hittills är tveklöst GC3MM9K ”Kalmar after office hour 1”. Helt fantastisk, men det går inte att säga för någonting egentligen utan att spoila upplägget. Lyckokänslan du beskriver känns dock igen helt!

  I Linköpingstrakten finns ju annars också ett antal högkvalitativa, riktigt välarbetade gömmor, som alla ger mersmak och lyckokänsla. Några av mina favoriter följer: GC30DFV ”Walles första skatt”, GC16ZZ6 ”Mjärdevimörkret” och GC1YW42 ”Forgotten Factory”. Serien ‘Mystikens Skog’ ute i Slakaskogarna har också riktigt välarbetade gömmor.

 2. vallafrunv skriver:

  Med den rubriken är det inte svårt att gissa gömman. Jag har sett flera sådana gömmor i stockholmstrakten och de är roliga men när jag i förrgår kom till den andra på raken och den sjunde totalt av mina då nästan 600 cachar, kunde jag tyvärr inte uppbåda samma glädje inför den. Dock ändrade jag mig delvis vid loggningen – vad är väl sju sådana mot över 40 filmburkar under soffor eller petrör vid trafikskyltar. När man ser den lösningen första gången tycker man den är jättekul, det gäller bara att inte som jag springa på två på raken.
  Nu till mina favoriter, en fråga som jag faktiskt fick förra tisdagen och då kunde jag bara komma på ”BiB12 – Hans Brinker” som lades ut i samband med eventet Back in Business 2012, där jag tyvärr inte kunde närvara, men jag har tagit den senare. Efter att jag svarat kom jag ju på den mycket hyllade ”Skanskvarn” med 56 favoritpoäng, den är utlagd av de alltid lika kluriga och trevliga BandLEngstrom.
  I lördags var jag så ute och jagade i kommunerna norr och väster om Stockholm för att klara av mysteryn ”Challenge #042AB – Alla kommuner i Stockholms län” och då fick jag en ny favorit i Upplands-Bro kommun nämligen ”Graffiti eller klotter?” av K.I.M.- belägen under en av broarna där E18 går, en fantastiskt rolig gömma och en ny favorit hos mig.
  Dessutom finns ju den fantasirika Lumme med alla sina kluriga gömmor i Stockholm och de som verkar i samma anda men med egna lösningar Jocke_Lundberg_361 med ”Plumbers Cache” och mtekla med bl a ”Frimärksvägen övre”.
  Två andra klara favoriter som finns intill mitt jobb är ”Kommunicera mera” av ByBike och ”Farsta – Hus med utsikt” av MatsAgeby.
  I förra veckan tog jag en mystery av märke Sundins som heter ”Jakten på den försvunna plastburken” – där kan man tala om kvalitet rakt igenom från första chiffret, till klurigheterna på vägen där även ett visst mått av praktiska övningar ingår – den tar fram flera sidor hos användaren och själv blev jag blev rent euforisk när jag hade klarat den.
  Jag kan gå igång och prata hur länge som helst om mina favoriter, här ovan har jag räknat upp 8 st och säger också många av Lummes, tyvärr får man ju komplex när man ser dessa väl genomtänkta lösningar och själv har man bara gömt vanliga burkar på enklast möjliga ställe – men om de enkla inte fanns skulle man bli avskräckt från början som geocachare och aldrig hitta något – flera av de ovan nämnda har jag nämligen fått besöka två ggr eller leta länge innan jag hittade dem. Jag höll nästan på att glömma ”Fiske på toppen av berget” av satzumas som också innehöll ett praktiskt moment för att kunna logga, dvs du har bara gjort halva jobbet när du har hittat gömman.

 3. crapmaster skriver:

  Såg att denna låg längs vägen när jag åkte till Norrköping i veckan.
  Oj oj oj om det var så värt ”besväret” att stanna och logga denna. Absolut en av de bästa (om inte DEN bästa) jag loggat. Alla som har möjlighet borde verkligen passa på att besöka den.

 4. vallafrun skriver:

  På väg hem från det senaste Linköpingsbesöket loggades ”Tjo vad det var livat”. Jag trodde aldrig jag skulle sluta skratta. Given favvopoäng.

 5. Lotte skriver:

  Ja visst är den härlig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s