Växjö

En stad med ett underbart läge som är väl lämpad för några dagars caching.

Jag har bara varit två gånger i Växjö någonsin men det är en stad jag gärna skulle vilja återkomma till! Jag gillar närheten till sjöar och det finns det gott om i dessa trakter. Massor av natursköna platser alltså!

Sen är det ju det här med geocaching också. 2 cachare som ligger i topp på favoritpoängslistan huserar här och det säger ju en hel del.

Alfabetsserien är en riktigt bra serie som jag bara kan rekommendera. Tror att fler än jag som varit här och loggat denna serie önskar att man hade tagit en hel massa filmburkar i skyltar tidigare, allt bara för att ha tillräckligt många favoritpoäng att fördela till dessa cacher. Jag har ju alltid kroniskt ont om dessa poäng så det blev att välja hårt vilka som skulle få poängen.

 J som i Jingle Bells, K som i Kadborre, N som i Nöt, V som i Vägval 2.0, är några av alla fantastiska gömmor i serien.

Hela alfabetsserien lämpar sig ypperligt att leta efter tillsammans med barn.

Speciellt multicacherna var något extra och inte alls svåra eller tidsödande. Gömmorna är inte speciellt svåra att hitta och varje gömma är unik. De ligger dessutom på perfekt promenadavstånd från varann i lättvandrad terräng och jag kan tänka mig att till och med den mest förhärdade geomotståndare uppskattar denna runda. Vi ägnade promenaderna fram till nästa gömma med att försöka klura ut vad vi skulle hitta där och hur man exempelvis löst T som i timglas. Ibland lyckades vi men ofta blev vi överraskade.

Även på Helgeö strax norr om Växjö finns ett flertal cacher av samma utläggare. Även dessa cacher kan rekommenderas, även om de inte ligger lika tätt som de i alfabetet. Kreativiteten här är även den stor. Våra favoriter här är: Röda tråden, It takes two – Korsängsvägen och Lurigt Läge.

Stora delar av ön är naturreservat så även för naturens skull är ett besök här värt att rekommendera!

Detta inlägg publicerades i Cacher, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Växjö

  1. Göran Lindblad skriver:

    Tack för lovorden och trevligt att ni gillade det.
    / bumba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s