Granvik i vilda,vackra Tiveden, (eller) barfotacaching i skogen i oktober!

 

Jag gillar cachingserier där man kan plocka ett antal cacher längs en vandringsled ute i fin natur.

Strax norr om Karlsborg (som för övrigt är en vacker stad med en massa roliga och arbetade cacher) ligger den lilla byn Granvik, alldeles intill Vättern. Stora delar av naturen runt byn är naturreservat och bjuder på varierande naturtyper.

Härifrån går ett antal vandringsleder av varierande längd som allihop även har cacher utplacerade med lämpliga mellanrum.

Två av serierna (”gruvrundan” och ”växt och byrundan”) tog jag tillsammans med familjen och en kompisfamilj, men de övriga krävde lite mer än vad de minsta benen i familjen skulle klarat utan att protestera.

Jag gillade granviksleden och djäknerundan bäst. Båda de rundorna bjöd på många fina vyer och en hel del motion. Granvik är på sina ställen mycket kuperat och speciellt granviksrundan var ett bevis på detta.

Djäknerundan var lite för lång för oss att gå hela på en gång så den delade vi upp i etapper. Denna serie (Granvik Walk) tog alltså sin lilla tid och krävde flera återbesök.

Varje led har även en bonuscache och har man hittat alla fem så får man även koordinaterna till en grand final, placerad på ett fint ställe väl lämpat för picknick!

Min logg för storfinalen säger det mesta om detta äventyr det faktiskt kändes som:

Flera fina geoturer i vackra granvik har vi fått tack vare granvik Walk! Vi har letat efter plastburkar i strålande solsken, gråväder och även i snö. Dessutom har vi cachat barfota i skogen i oktober! Vad gör man inte när stigarna är blöta, allt för att få skriva en liten signatur i en loggbok. Massor av kantareller har vi burit hem, upptäckt att vitmossa är halare än grön mossa, traskat uppför och nerför ett antal höjdkurvor, fikat på flera vackra platser och fått en massa frisk luft och motion på kuppen! Att idag få logga grand finalen på ännu en vacker plats kändes riktigt, riktigt bra!

 

Ja vi gick faktiskt barfota i skogen en bit. Stigen var fullkomligt försvunnen under vatten och alternativet att ta en rejäl omväg var inte lockande alls just då, vi var ju bara 300 meter från bilen…….

Ser ni gångbron under mina fötter?

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Granvik i vilda,vackra Tiveden, (eller) barfotacaching i skogen i oktober!

  1. esban skriver:

    Håller med dig, detta som gör att man håller på med .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s