Åland

Vi hade tidigt i år bokat en resa till Hammarland på Åland. Stugan låg mycket fint och vi hade inte mer än 30-40 meter till stranden och båten. Alldeles i närheten av stugan fanns det en cache vi tittat på, Sålis batteri. Men det var inte riktigt så nära till cachen som vi först trodde, utan det blev en promenad på närmare 6-7 km. Själva burken var inte så speciell men det var däremot stället. Platsen visade på rester från de båda världskrigen där man hade haft en bas av kanoner. Placeringen kan tyckas som smart för det gav en bra uppsikt över närområdet på ön. Nu ska jag inte skriva om världskrigen eller krig överhuvudtaget, då jag anser att krig är demokratiska misslyckanden.

Vi kan erkänna att det inte blev så mycket cachande här, det berodde inte på att det var dåligt med burkar. För det var inte, utan istället så var det mycket bra burkar som fungerade som sevärdheter där alla burkarna visade något speciellt av Åland. Anledningen var så enkel att de dagar som vi bjöds på fint väder, vilket var rätt många dagar så valde vi att bada och njuta av solens strålar. Samt att den vik där vi hade båt och fiskekort bjöd på ett enormt bra gäddfiske. Fisket var något som dominerade rätt mycket av den ljusa tiden under vår vistelse, utöver att det var bra fiske så visade det sig att barnen fattade tycke för grillad gädda. Fisk är något som våra barn annars ratar totalt, och nu ville de äta gädda framför något annat. Något som vi föräldrar tyckte var jättekul.

Men för att återgå till geocachingen så vill jag berätta lite om den burk som vi tyckte allra bäst om på ön. Burken hette FORE!! och låg bredvid en golfbana vid Kastellhoms slott. Vad burkens namn stod för trodde vi att vi listat ut innan vi åkte dit, men det visade sig ha en dubbelbetydelse. I hagen som var tvungen att passeras till burken fanns det säkert en bit över 100 får. Vi tyckte namnet på burken var mycket passande. Hinten var något i stil med ”birdie”, något som tidigare stärkte tanken om spelet golf och termen fore. Men det skulle visa sig att det handlade om något helt annat. CO hade tillverkat ett rede som såg ut som en fågelbo uppe i ett träd och i den så låg cachen. Efter att burken loggats åkte vi ner till slottet som var en otroligt fin plats, där fanns även ett museum som visade på hur man levde på Åland vid sekelskiftet. Platsen rekommenderas för vuxna som barn.

Nästa inlägg blir efter vår resa till Öland som bär av den 11:e augusti. Sen ska jag försöka skriva om något annat än resereportage 😀

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Bilder, Cacher. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Åland

  1. esban skriver:

    Härlig att höra om andra äventyr för att finna burkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s