Did not found…

Loggen som ingen vill skriva. DNF. Det känns så surt att erkänna att man inte lyckades. Särskilt när alla andra tycks ha gjort det. Letar jag bara lite halvhjärtat skriver jag ingen log, men har jag letat länge och i mitt tycke överallt  så känner jag att jag måste krypa till korset. Det kan ju vara så att cachen har blivit mugglad eller kommit bort på något sätt och då är det ju bra om ägaren får reda på detta. Eller så var ögonen helt enkelt inte med.

Förra veckan fick jag skriva just en sådan logg. Did not found.

Vi var ute på ön Blå jungfrun i Kalmarsund utanför Oskarshamn. En underbar utflykt som jag rekommenderar till alla – geocachare eller inte. Men terrängen är verkligen en femma oavsett, rejäla skor rekommenderas. Det hade ju varit så roligt att ha tagit den där cachen som skulle finnas vid ”kyrkan” . Men hur vi än letade och letade hittade vi den inte. Den skulle ju inte vara så svår!? 1 ½ på svårighetsskalan. Men nej. Det var många andra som kom förbi och vi introducerade en del mugglare i geocaching. Någon hade hört talas om det men ingen annan verkade leta som vi. Till slut var vi tvungna att ge upp. Ön hade ju fler sevärdheter och vi hade en båt att passa.

Så fick jag skriva den där loggen då. Did not found.

Däremot fick jag min första earthcache så det resulterade ju i något gott i alla fall 🙂

Kan den finnas här under?

Annons

Om Lotte

Trebarnsmamma, specialistsjuksköterska och doktorand
Detta inlägg publicerades i Cacher. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Did not found…

 1. hojd skriver:

  Hej…:-)
  Jag är relativt ny när det gäller geocaching…Har bara hållt på 3 veckor och idag tog jag min nr 100 🙂
  Jag har iaf loggat några DNF men inte många. Tanken är ju den att jag faktiskt inte har gett upp bara för att jag har misslyckats, jag ger mig inte så lätt… Vissa har jag varit på 4 gånger innan jag hittat cachen så därför har jag själv valt att inte logga DNF förrän jag VERKLIGEN ger upp…:-)
  Jag vet att jag loggat DNF på en i början som jag sedan hittade så på den har jag BÅDE ”DNF” OCH ”find it”… Tyckte det såg lite dumt ut… ?

 2. Lotte skriver:

  Hej!
  Vad kul att du kommit igång med geocaching! Du verkar ha jobbat snabbt om du redan är uppe i hundra cacher 🙂
  Jag gör precis som du. VET jag att den ska finnas där så avvaktar jag kanske, men när ingen loggat på ett tag eller om många loggat DNF tidigare så skriver även jag en sådan. Varje logg du skriver kommer som ett mail till cache-ägaren och som sådan blir man ju glad för varje notering. Skulle jag få ett DNF-mail kanske jag inte bryr mig men kommer det flera i rad är det kanske något som hänt med burken. Jag har också kunnat logga en burk senare och då är det ju desto roligare! Om man vill kan man ju då radera den gamla DNF-loggen,
  Lycka till i fortsättningen!
  /Lotte A

 3. hojd skriver:

  Japp, har väl fastnat kan man väl säga… Så det har gått ganska så fort upp till 100… 🙂

  Ja det är ju sant… Vi tänker nog samma där då. MEN om jag är på ett ställe och verkligen ger upp DÅ är jag inte rädd för att logga DNF även om det är supertråkigt att göra det… 🙂

  Tack och det samma… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s