Travelbugs

Jag har utnämnt mig själv till alla tb´s räddare. Jag blir så glad när jag hittar en liten rackare i en burk som jag kan hjälpa vidare på sin färd. Jag försöker alltid läsa in mig på målet så det inte blir helt tokigt, något som underlättats mycket sedan jag skaffade en I-phone och kan koppla upp mig på nätet direkt.

Idag har jag två stycken i handen som ska placeras ut på bra ställen. En ska vidare söderut och en har inget speciellt mål.

För cirka två månader sedan skaffade jag även tre egna travelbugs. Inspirerad av tidigare inlägg här på bloggen fick barnen varsin att följa. De är måttligt intresserade men jag tycker att det är jättekul! Jag la dem samtidigt i en nyutlagd geocache för att de skulle få samma förutsättningar från start. En björn som önskar komma till träd och skogar åt 7-åriga dottern, en anka som trivs vid vatten åt 12-åriga dottern och en drake som gillar klippor, grottor, slott m.m. åt 14-åriga sonen. Nu är alla på väg. Nallen finns fortfarande kvar i närområdet, Ankan har plockats upp 16 mil härifrån men draken har åkt runt och besökt en stor del av östra Sverige. Nu finns han på Gotland!

Det är riktigt roligt att följa dessa små filurer och jag tror jag har fått ett nytt beroende. Jag måste ha en egen också!

Jag har förstått att det är skilda känslor när det gäller tb´s. Jag kan, som sagt, inte låta dem vara. Hur känner du? Brukar du plocka upp dem eller låter du dem ligga kvar? Äger du någon själv? Det skulle vara kul att läsa lite kommentarer om hur ni ser på travelbugs 🙂

Annons

Om Lotte

Trebarnsmamma, specialistsjuksköterska och doktorand
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Läsarfråga, Travelbugs & Geocoin och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Travelbugs

 1. Strandsatt skriver:

  Travelbugs är kul! Jag brukar hjälpa dem vidare, iallafall om jag tror att jag kan hjälpa dem med deras mål. I somras bar jag t.o.m med mig ett resekryp genom fyra länder innan en lämplig gömma hittades att lägga den i 😀

 2. vallafrun skriver:

  Draken heter möjligtvis inte Elliot? Min dotter flyttade nämligen Elliot en bit och det var en drake som gillade grottor. Hon lämnade den och mbis plockade upp den några timmar senare utan att jag visste att hon skulle till samma plats. Jag vet att mbis har lämnat den vidare.

 3. Inga Johansson skriver:

  Travelbugs är kul att följa. Jag har en egen som reser runt i Finland just nu. Dessutom har mina elever skickat ut fyra TB-katter. En är kvar i Sverige, men de andra tre har rest vidare till Tyskland och England. Kul för eleverna att följa dem på kartan.

 4. Lotte skriver:

  nej den heter inte Elliot 🙂 men visst är det kul att följa dem! Vad roligt att använda dem i skolan. Det blir ju en form av geografilektion att följa dem och läsa om platserna 🙂

 5. Lena Alteg skriver:

  Jag har själv 3 jag följer men en verkar borta den försvann i frankrike, annars har jag och mannen ett 5 år som gifta hjärta som reser mellan fina tänkbara förlovningsplatser och kyrkor, lilla tösen på 3 har en fjäril som vill flyga runt i sverige och möta olika andra fjärilar samt öppna landskap högt och lågt, den som hamnade i frankrike var en fin enhörning som storasyster hade som ville resa i sverige och se fina platser och kanske stöta på en fin fjäril eller 2. Sen har jag ju en BIL-TB såklart. // U+L

 6. bojip skriver:

  Så kul att det blev några TB till barnen! Känner mig lite medskyldig till det……Jag gillar dessa små kryp och det är jättekul att följa dem på deras resa. har knappast hänt hittills att jag inte tagit med en TB ur en gömma, fast ibland kan det ju bli att de då hamnar lite åt fel håll. Jag har ju bara en korkad telefon än så länge…….

 7. Kathleen skriver:

  Själv plockar jag upp TB för att hjälpa dem vidare, har två i vår vård men inte hittat något bra ställe till dem ännu. Är också sugen att skaffa en egen, den vill nog isåfall åka till Australien så vi måste dit och hämta den…;)

 8. Pingback: Den goda loggen | GeoBloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s