Ny syn på geocaching

Skrev för ett par veckor sen om att jag skulle köpa en Garmin Dakota 20, vilket jag även gjorde. Det är absolut inget jag ångrar. Precisionen som följer med denna GPS är enormt bra enligt mitt eget tycke. Visserligen har jag inte så mycket att jämföra med förutom den GPS jag hade tidigare (Magellan explorist GC), men sett till den så är det som natt och dag.

Det jag uppskattar mest i jämförelse med min iphone är att man meter för meter ser avståndet minska, samt att kompassen är mycket mer stabil än på iphone 4s. Igår testade jag även på att geocacha med den i storstan (Stockholm) där jag tidigare cachat en gång i samband med ett event. Problemet var inte att GPS:en flackade som vid förra tillfället, utan att det är så enormt mycket folk i rörelse och som försvårar letandet. Hade jag haft med mig barnen hade det gått enormt mycket lättare då ögonbrynen inte höjs på samma sätt om ett barn pillar bakom en skylt som en vuxen.

Anledningen till besöket i Stockholm igår var främst för att besöka Addnature för att gjuta en sula efter mina fötter. Som motståndare till att ta bilen mellan en massa cacher väljer vi i familjen, eller främst jag nu förtiden (familjen har ledsnat något tyvärr) att ta dessa till fots. Utöver att det är ett mer miljövänligt alternativ så ges en möjlighet till motion, en win win situation med andra ord.

Till problemet är att mina fötter med tiden blivit allt mer stela efter långturerna i skog och mark, så jag beslöt mig för att testa ett par mer ergonomiska och formanpassade sulor. När jag väl var där visade sig att höger hålfot var 5-6 mm högre än den vänstra, vilket betydde att jag inte något stöd alls för hålfoten på höger fot. Fick det förklarat för mig att den formgjutna sulan skulle råda bot på detta, och att jag nu med den nya sulan skulle ha ett stöd för båda fötterna. Besöket tog ca 40 minuter och när allt var klart var jag ivrig på att komma ut och testa dem, och i samband med att ta en del burkar på södermalm och gamla stan. Enligt runkepper (en app) så mätte gårdagens tur på ca 15 kilometer. En sträcka som är relativt långt även för mig, men det gick som på dans, jag kände inget som helst obehag i fötterna som jag brukar få efter en stunds promenerande. Det var med andra ord helt underbart 😀

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s