Dessa statistiknördar…

Jag tycker fortfarande att det är platsen som är det viktigaste när jag cachar även om jag har haft några statistikmål jag också (se ett av dem nedan). Men jag kan inte låta bli att fascineras av en del loggar och mailkonversationer, avseende statistik, som jag upplevt.

När jag förvarnade om att jag skulle arkivera en gammal gömma så fick jag ett upprört mail som meddelade att den var en viktig pusselbit i statistiken ”Finds by Placed Month”. Själv tyckte jag ett det var en av de där som jag la ut i början för att det skulle finnas några i Göteborg, och att den inte hade något större värde. Men självklart så får den leva vidare nu. Det finns bara ett halvdussin i Sverige som stämmer in på denna ”utläggningsmånad”.

Häromdagen så kom det en rad med loggar på en av mina få Mysterys. Tydligen har den en ovanlig D/T-kombination som gjorde att några cachare kunde fylla sista positionen i sin ”Difficulty / Terrain Chart”. Det finns färre än trettio stycken i Sverige med samma kombination, och alla utom en är mystar som alltså måste lösas för att kunna bocka av den kombinationen. 🙂

Mitt senaste uppfyllda statistikmål

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dessa statistiknördar…

 1. vallafrun skriver:

  Jag är så förtjust i aktiviteter som går att mäta på olika sätt och som sedan kan presenteras i kolumner och diagram. Det bästa är absolut att titta på sin egen statistik. Jag är medveten om att jag är extremt nördig och nu måste jag kolla in vad det är för en cache du har som är så sällsynt. Jag har ju visserligen 29 tomma D/T-kombinationer kvar att logga så det är ingen brådska ännu.

 2. jasyse skriver:

  Jag utelämnade avsiktligt vilka gömmor det rör sig om för att väcka statistiknörden i er! 🙂

  /jasy

 3. Team Ese skriver:

  Hej.

  Visst är väl själva platsen eller historien om platsen intressant med en cache.
  Skulle det va ett av alla de olika statistikmålen också uppfyllas av en viss cache så är det ju ändå bara en ännu större glädje vid själva loggningen anser jag.

  Jag gillar att ständigt få se nya platser, bra som dåliga.
  Att det dessutom går att föra statistik på massa olika sätt tycker jag är väldigt kul!

  Det är väl bara ytterligare en anledningen med tjusningen med vår hobby.
  Det finns något för alla!

 4. hebb99 skriver:

  Vad skulle vi göra utan statistiken?? t.o.m. jasy visar sig dölja detta beroende även om han tidigare försökt göra sken av att statistik är inget för en sann cachare… 🙂

  Nej, jag skojar bara… men jag (liksom vallafrun) undrar naturligtvis vilken D/T-cache du syftar på, men det är ju inte värre än att söka på vilka skatter du gömt så ska man väl hitta den. Kanske har jag redan klarat av den?

 5. jasyse skriver:

  Ja du hebb. Eftersom jag skriver om statistik så har jag väl ett visst intresse av det jag med. 🙂

  Jag kan också meddela att den rutan är tom i din D/T-matris! Nu blev du ännu mer nyfiken va? 😉

 6. vallafrun skriver:

  Nu har jag kollat upp detta närmare, nej den kombinationen har jag inte, men det är lite framkörning så jag får se om den kan finnas på annan plats närmare mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s