Jag och mystar – kanske borde min presentation revideras

I min presentation står det ”Mysterycacher har hon dock ännu inte lärt sig att förstå”, så var det på den tiden när presentationen skrevs för ett halvår sedan.

När det gäller mysteriecacher är jag väl inte lysande nu heller men jag klickar inte ner dem direkt numera utan ger dem åtminstone en chans. Tittar man på min statistik står det 151 på unknown men då ska det erkännas att ganska många är challenges som jag klarat av – alltså sådana man får logga efter att t ex ha loggat 100 cacher, 500 cacher, 1000 cacher, minst 1000 cacher på ett år, minst 250 på en månad, 25 naturreservat i Stockholms län, 50 dagar i rad, en kalendermånad, ni fattar vad jag menar antar jag?

Det finns dock en hel del riktiga mysteriecachar bland dessa 151 unknown och jag börjar efter två mystevent och ett icke-event få lite grepp om vad man kan göra för att lösa dem. Det krävs dock att de som är mer vana och har en massa ledtrådar till de där viktiga sidorna är villiga att dela med sig.

I början av min geocacharkarriär fattade jag inte varför vissa tyckte det var så fint att bara ägna sig åt mysterycacher, men jag har mer och mer snöat in på dem jag med.

Några som jag har löst själv genom gediget arbete är exempelvis – Jakten på den försvunna platsburken, Say what, E. GRÖN, IMPERIET, flera cacher från eventen MMDO, BIB och Cachopol som jag aldrig var med på samt även tidigare XMAS-cacher. Jag har även suttit och suckat över sånt som jag aldrig kommer att fixa som Tin-Tin i Tyresö, The will of professor Sorefeet och Grädde på moset.

Ni vet hur man kan börja helt storstilat och tror man är lösningen på spåren, tanken att man inte är så himla dum ändå, hinner fara genom huvudet och därpå möts man av ett meddelande om att man inte har nått ända fram och då är man tillbaka på den absoluta dumskallebotten.

Precis som min kropp lär sig att klättra och sträcka på sig för att göra saker den aldrig har gjort förut så inbillar jag mig att min hjärna sträcker lite på sig och använder vilande skrymslen som gör att jag kan mer och mer. Detta resulterar i att jag kan lite mer för varje gång jag försöker – så akta er när jag sträcker ut helt.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag och mystar – kanske borde min presentation revideras

  1. nattlejonet skriver:

    Hur hittar & loggar man de challenges som du nämner i inlägget?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s