Little Birdies underbara resa genom Sverige

Nils Holgersson flög på en gås. Själv sitter jag hemma och får loggar på datorn om min travelbug ”Little Birdie”. I geocaching behöver man inte bara hitta burkar själv utan man kan även släppa iväg små travelbugs, ”TB”, på äventyr. En TB är en liten loggbar bricka med kod, ibland med en liten figur, som antingen bara vill gå från cache till cache och upptäcka världen, eller kan den ha ett uppdrag som ägaren ger den.

Little Birdie och geodoggen Dora Utforskaren

Little Birdie och geodoggen Dora Utforskaren

”Little Birdie” vill besöka alla Sveriges landskap. Och det på bara lite över ett år, om det går. Vi får se. Hon har haft god hjälp hittills. Ett stort tack till JoQe och Target som har hjälpt henne flyga runt i åtta landskap hittills, på tre månader! Nu ligger hon i Stockholm, väntar på att få pröva sina egna vingar och på att någon ska plocka upp henne och hjälpa henne vidare. Kanske träffar du på henne där ute någonstans?

Nils Holgersson flög på en gås. Själv sitter jag hemma och får loggar på datorn om min "Little Birdie". I geocaching behöver man inte bara hitta burkar själv utan man kan även släppa iväg små travelbugs, "TB", på äventyr. En TB är en liten loggbar bricka med kod, ibland med en liten figur, som antingen bara vill gå från cache till cache och upptäcka världen, eller kan den ha ett uppdrag som ägaren ger den.   "Little Birdie" vill besöka alla Sveriges landskap. Och det på bara lite över ett år, om det går. Vi får se. Hon har haft god hjälp hittills. Ett stort tack till JoQe och Target som har hjälpt henne flyga runt i åtta landskap hittills, på tre månader! Nu ligger hon i Stockholm, väntar på att få pröva sina egna vingar och på att någon ska plocka upp henne och hjälpa henne vidare.  Little Birdies resa genom Sverige (grönmarkerat där hon har varit)

 Little Birdies resa genom Sverige (grönmarkerat där hon har varit)

Annons

Om Lotte

Trebarnsmamma, specialistsjuksköterska och doktorand
Detta inlägg publicerades i Travelbugs & Geocoin. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Little Birdies underbara resa genom Sverige

 1. Lena Alteg skriver:

  Ja visst är de små TB´na kul att följa! Vi har 3 men en har varit på villovägar länge men har fått ett halvdant livstecken från den i Tyskland dock försvann den i Frankrike massa månader sedan. / U+L Lena

 2. vallafrun skriver:

  Little Birdie bor för tillfället hos en annan av bloggarna, då jag har jagat hen två ggr idag. Första gången kom jag försent men andra gången gick det bättre och jag kunde logga den burken också.

 3. Lotte skriver:

  Trist när de försvinner 😦 Mina barn har varsin och den ena låg länge hos en cachare, men hon har nu placerat ut den och den är äntligen igång igen!

  Tack Vallafrun för att du tar hand om Little Birdie! Jag riktigt såg framför mig hur du jagade henne igår 😀 Hoppas ni kommer iväg på några roliga äventyr tillsammans!

 4. Rosine Sandberg skriver:

  Little Birdie ligger nu i en burk i Leksand, hoppas hon får hjälp att flyga vidare snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s