Favoriterna under 2012

Jag har gjort en rolig sammanfattning av mitt liv på min egna blogg den är i en enkätform. Och tänkte då att jag skall göra en 2012 års sammanställning om mitt Geocaching år oxå. 

Vet inte om man kan ranka en topp 3, men tänkte ge mig på detta ändå, lite oxå för att när jag gjorde min enkät sammanfattning så kom jag och tänka på en geocache som verkligen satt sig kvar i minnet, en som man skulle vilja kunna uppleva på nytt igen och igen. Jag gick då in och kollade när jag var och loggade den och det var den 23 Januari en snöig sådan 2012, snart ett år sedan.

Jag passade även på att logga en write note för att än en gång tacka för upplevelsen, och jag fick ett svar ganska snabbt, nu har jag bett om lov att få skriva lite om detta av CO för min nr 1 placering.

Ökull och med tanke på hur den är utformad och vad den heter tror jag att det är lite som leken Kull, eller Datt som vi kallade den som CO har tänkt.

Så här loggade jag då.

 Found it

01/23/2012

Stort POÄNG då man tyvärr inte får ge fler än ett. Här var jag och bojip i 2 omgångar då första gången fastnade vi i tallen och tiden tog slut, vi behövde fika och jag åka mot dagis hämtning. Men herr B.Urk var så spännande så ett snabbt återbesök visste vi att det skulle bli. Vi skrattade gott flertalet gånger och hade lite stress ont i magen ibland. Men vilka trevliga ställen ?? eller ?? Kul att se dessa ialla fall. Undrbart arbetad och sådan tid nerlagd, och i bra skick. Vi hade bra flyt och sen fick vi mail hjälp från där vi fastnat. Och vid finalen så skrattade vi gott då det området besöktes i första försöket utan att vi visste att det var där vi skulle avsluta mysten, utan vi hade andra uppdrag då och inte det som herr B.Urk hade. Men ikapp honom kom vi. TACK!!! 

Visst vill man ibland dela ut mer än ett poäng.

Miljön var eller är, så spännande och lite förbjuden, där av denna lilla stress onda magen. Det blev mer än ett varv i området och vi sökte vid 2 tillfällen på fel ställe, men sen tog nyfikenheten över och rätt plats hittades. Det var massa roliga steg med kul förklaringar om vad Herr B. Urk sysslade med.

När jag skrev min write note skrev jag:

 Satt och reflekterade tillbaka och var tvungen att gå in här och skriva att detta är den BURK jag nog uppskattat mest av alla jag loggat och det är nästan 1700 st. Tack för burken som satte sig fast i mitt minne.

Svaret som kom löd: Hej, kul att du tyckte om ökull, jag funderade rätt länge innan jag la ut den. Men den ligger nog lite avsides för att dra till sig massorna. Men bra burkar ska ju inte ha för mycket loggar :)

Så nu alla ni som vill ha ett äventyr utöver de vanliga när ni loggar en geocache åk och logga Ökull

 http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=7f289f43-8dd5-4d38-a9fc-1140114abe8d

Tack till Larander

Min nästa favorit har inte så mycket med burken att göra utan med omgivningen och sättet vi loggade den på, för det var på våran semester i sommras och nr 2 ligger på en Ö hela familjen skulle med och vi lånade en roddbåt. På med flytvästar på alla och ner till stranden där det bara var att låna en båt, ja faktiskt så kostade det 10kr/ timme men man la samman all tid själv och betalade det sen vid utchekningen.

Image

Sternenklar http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1XRZ2

Geocachen är utlaggd av BummiLive & Drachenkrieger jag gissar på att det är en dansk och en tysk.

Min logg var som följer

 Found it

07/14/2012

Vi bodde 4 nätter i tält med barnen på vildmarkscampingen och valde roddbåt ut! Det gick alldeles utmärkt och mina vana geocach barn hittade den snabbt ( barnen är 3 år respektive 4,5 år. )

We stayed four nights in a tent with the kids at a wilderness camp and chose rowing boat out! It went extremely well and my geocach children found it quickly (the children are 3 years and 4.5 years.)

Wir haben vier Nächte in einem Zelt mit den Kindern in einem Wildniscamp und wählte Ruderboot raus! Es lief extrem gut und meine Gewohnheit geocach Kinder fanden es schnell (die Kinder sind 3 Jahre und 4,5 Jahre.)

Poäng / points / es wird Sie Punkte für

thanks for google translating

—————————————————————————————————

Hätteboda vildmarkskamping är ett underbart ställe

http://www.vildmarkscamping.se/se/

Här kan ni läsa på min andra blogg om just denna semestern på Hätteboda.

http://bloggiblogga.blogg.se/2012/july/hatteboda-vildmarkscamping.html

Image

Image

 Stressa ner ute i skogen vakna till fågelkvitter och blicka ut över sjö och myr?


Ha ett litet större område omkring dig och din husvagn och färre grannar än vad vanliga camping- platser kan erbjuda?


Fiska från strand eller eka och fånga din middag?


Vandra ute i skogen, tyst följa en djurstig och kanske få syn på älg eller rådjur?


Sitta i den ljusa sommarnatten vid en grillbrasa och filosofera?


Hitta ett smultron- ställe dit du gärna återvänder år efter år?


Försöka klara dig utan elektricitet under några dagar eller veckor (batteri kan laddas uppe vid gården)?


Ligga och sola på en brygga med en god bok?””CAMPINGPLATSEN FÖR ER SOM HATAR CAMPING- PLATSER”.

Underbart ställe, billigt och naturvänligt och det kommer till sommaren att välsignas av minst en till geocache.

Det som gör att detta är en riktig vildmarkscamping är att det finns ingen el inte ens i receptionen. Inget rinnande vatten ( jo om man handpumpar upp det själv ) inga faciliteter utöver ordentliga och fina torrtoaletter men de är inga vanliga bajamajor utan fina rena väldoftande med mega tankar som tömms med slammsugar bil. Dessa städades 2 ggr / dag gissar vi på utefter hur det såg ut och verkade. Alltid toapapper och vatten i den fotpumpade hand tvättar vattnets dunk. För att laga mat fanns gasol plattor i ”KÖKET” som bestod av en gigant tank som man själva fick pumpa vatten till som sen gick att få lite rinnande vatten i kranarna vid diskbänkarna, Gasolplattor 2X 2 st som man fick använda där de stod. Men dessa användes inte så mycket till mat utan för att koka vatten som man sen fyllde i Dusch bagen / Fritidsdusch som är som nedan fast dessa var i lite hårdare plast och mera dunk lik. Dessa fylldes med en del upp pumpat kallt vatten och en del uppvärmt vatten. Igentligen skulle de bli varma av att stå i solen men så var ju inte ricktigt fallet denna sommar så vi som inte fattat detta förens sista dagen fick en kalldusch efter att vi badat. Dessa fick man sedan gå in i duschen och hissa upp i ett rep som man knöt fast i väggen och sen var det bara att skynda sig för det är 20 l kallt vatten / säck. 

Nr 3 mycket svårare att välja för ingen poppar upp bara sådär! Men lite tankeverksamhet gav svaret att det är  Challenge #121 – All difficulties in one day 

Här bar det av till jönköping och här är det ju massa burkar vi loggade men det var ju tack vare challengen som vi gjorde denna resa en solig varm mars dag.

Image

Image

Image

Min logg på denna:

 Found it

03/22/2012

Tack för denna som vi bojip och jag bestämde oss för att prova då vi läst i Ankarcronas blogg och jag frågade skall vi testa. och resultatet blev den 22/3 en solig torsdag med 18 grader som följer

5- Stenad GL7PZQY9
4,5- PinkTownCity GC2ZGYT
4- Kungapasset GC2E54X
3,5- Aranyecsepat #2 GC3DXGT
3- Bondberget #6 GC32RNH
2,5- Kvigsåsen GC29XG0
2- Aranyecsepat #8 GC3DXQ7
1,5- I Konung Gustaf III Tid GCXPZM
1- Jätten Vist GCHKXM

Vilken underbar dag med massa fika och lite stängsel forsering och även en vägskyllt som vi drog upp ut marken och la ner på backen, bara sådär för skoj skull, för det finns väll inga regler för oss geocachare, eller. Fina utsikts platser besöktes och väldigt äkliga mossiga döda fallna träd undersöktes men gav noll, här fick backupen ta vid och det var ju tur att jag kollat in några sådana på de tuffaste svårigheterna.

Även här kan ni läsa om hela det äventyret på min blogg.

http://bloggiblogga.blogg.se/2012/march/223-12-x-20.html

Annons

Om U+L & CO

U är min man Ulf, L är jag Lena och CO är våra barn Cornelia och Olivia 6 år resp. 4 år, väldigt vana geo barn med näsa för plast!
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Favoriterna under 2012

  1. bojip skriver:

    Vilka fantastiska äventyr vi får vara med om tack vare geocachingen!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s