På en parkeringsplats vid E4:an nära Björklinge

Den 27:e januari publicerades ett event med det spännande namnet UPPSALA WINTER EXTREME 2013, utan en enda sekunds tvekan anmälde jag mig.

Var det verkligen så att detta kunde vara något för mig? Ja men man kan ju gå dit och vara social bland de extrema tänkte jag. Eventet skulle gå av stapeln 9 februari – så det var inte många dagar att eventuellt förbereda sig på.

Dagen innan eventet varnade SMHI för snöfall och hård blåst – så passande med tanke på namnet, jag som tänkt mig en omfattande tur för att logga i de två kvarvarande kommunerna i Uppsala län före eventet, fick plötsligt en tvekande tanke om att ställa in det hela.

Lördagsmorgonen randades och jag skulle bara ta en sväng till Norrtälje för att senare dra mig mot Östhammar och Älvkarleby innan kosan skulle ställas söderöver mot Björklinge. I Norrtälje kämpade jag med en cache där en nyckel skulle läggas ut i en burk inom kommunen – nästan ingen av de burkar som skulle vara stora nog hittade jag och det låg snö där attributet skulle vara ”Tillgängligt under vintern”. Tiden sprang ifrån mig och resan mot Älvkarleby avkortades, så även den lilla turen mot Östhammar. Till sist insåg jag att jag skulle missa eventstarten också. På småvägar for jag mot eventet och kom fram två timmar efter starten.

Jag blev vänligt mottagen i ett fantastiskt tält som stod på parkeringen och tror ni inte de vänliga människorna hade lämnat en P-plats till mig också. Eftersom alla redan var ute i det extrema så var det bara att ta sin GPS i handen och trava iväg själv. Jag har ju sagt att jag inte är mörkrädd längre.

Namnen på cacharna var Salomon August Andrée, Vitön, Ballonghuset, Ishavet, Fridtjof Nansen, Mot Nordpolen, Örnen, Grönland, Spetsbergen, Belgica-expeditionen, Luftskeppet Norge, Nordvästpassagen, Nordostpassagen,  Fram och Sydpolen – ni har temat klart för er antar jag. Jag började strålande med tre snabba innan jag insåg att nästa cache låg på andra sidan E4:an.

Det blev att pulsa sig fram i djup snö så känslan av att gå i de stora upptäckarnas spår var helt slående – tänk hur de fantastiska eventfolket till och med fått vädrets makter på sin sida, så att allt kändes totalt realistiskt. Tyvärr var det slut på min tur och ensam med en pannlampa vågade jag mig inte på några akrobatiska övningar. Tre cachar avstod jag pga för hög T-nivå innan jag på väg tillbaka efter närmare två timmar loggade en till och eventet förstås. Så med de tidigare sex jag loggat i Norrtälje gav dagen elva totalt. Kanske inte mycket men det var ändå 19 500 steg på stegräknaren och 30 mil i bilen.
Tillbaka i tältet var det dags för det bästa med event – den sociala biten. Tillsammans var vi stockholmare, uppsalabor och andra upplänningar men även några västeråsare som umgicks i ett varmt tält på en P-plats intill E4:an nära Björklinge. Aldrig har jag väl känt att varmkorv smakat så bra och jakten på cachar varit så underordnad.

Att avsluta det hela med att springa runt och fotografera bakrutor på folks bilar för att kunna logga påklistrade TB:ar är man kom hem fullbordar liksom bilden av galenskapen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till På en parkeringsplats vid E4:an nära Björklinge

  1. royalfrodemos skriver:

    Ja, visst var det trevligt och vi fick närapå perfekta förhållanden, bara närapå 😉
    Kul att träffas, om än kort, och kul att du också fick känslan av att socialiserandet var extra mysigt. Det upplevde vi också, även om springandet ute blev något begränsat.
    Nu kom jag på att jag måste ju uppdatera cache-beskrivningarna på våra gömmor ordentligt (ooops…). Tack för trevligt inlägg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s