Strawberry fields at six o’clock in the morning

Strawberries2
Vallafrun med kompisar hade för länge sedan beslutat att vara deltagare på MEGA Riga och på torsdagseftermiddagen gick ett event av stapeln i Frihamnen i Stockholm.
Där fanns de som inte skulle följa med oss och gänget som skulle åka.
Efter det korta event ”Mega Riga – Go or no go?” klev de flesta på Romantika som gick mot Riga.
En kort orientering på båten och efter lite förfriskningar blev det så småningom dags för buffén och de som beställt den samlades och nu föll det på min lott att ta ett varv med hovmästaren. A table for four – frågade han. No a table for nine, svarade jag och försökte se ut som respektabla medelålders dam jag är.
Han såg hela sällskapet bakom mig och vips hade vi ett runt bord med kanonläge och menar jag inte bara utsikten utan läget nära dessertavdelningen.
Jag brukar inte gilla desserter så där mycket, men detta var början på den dessertodyssé som kom att prägla resan.
Vi snabbspolar vistelsen på båten och kommer till Riga där vi lämnade väskor och annat tungt i hotellets bagagerum innan vi gav oss ut i Riga för att kasta oss över de första cacherna.
Vi i detta fall var utöver undertecknad niebustgaard, wellner, B.O.M, Anden81 and Jen77. Första cachen i Riga hittades av en stolt Vallafru.
Vartefter dagen framskred hittades mystar och tradar i olika konstellationer då gänget delvis splittrats – det gjorde dock inte så mycket för vi hittade nya cachare i stan. Det var andra svenskar, tyskar och två finska gentlemen som hjälpte till när vi hittat en full logg.
Vid ett tillfälle där vi loggade passerades vi av någon som ropade Geocachers hallo!

Middagen intogs på hotellet med niebustgaard, Anden81 and Jen77 innan vi begav oss till eventområdets HQ, där jag skulle kvittera ut coin och T-shirt innan kvällens Flashmobevent skulle gå av stapeln. Desserten var ”Strawberry fields at six o’clock in the morning” en fantastisk anrättning som fortfarande får mig att dregla vid åtanken.
På MEGA Riga meddelades att min T-shirt inte skulle finnas förrän nästa dag, då valde jag att inte logga megat förrän jag fått mina prylar men vid 22.35 åkte våra västar på och ficklamporna tändes upp. På varsin sida om gatan stod många geocachare och lyste upp natten. Det var otroligt kul och de olika språken surrade i luften. Under detta flashmobevent samlades namnlappar som vi hade med oss in. 22.50 åkte västarna av och ficklamporna släcktes. Strax före 23.00 kom bussen och vi klev på tillsammans med ett gäng finska geocachare. Ombord utbröt ett vilt fotograferande av TB:s och andra loggbara prylar som folk hade på sig – vad de lettiska bussåkarna tänkte om oss kan man ju undra.
Tillbaka på hotellet var vi ju lite trötta men logga skulle vi ju ändå.
Väldigt nöjd kröp jag ned i sängen och tänkte på dagen och det bästa som varit – jodå det var absolut efterrätten ”Strawberry fields at six o’clock in the morning”, som alltså fick ge namn åt detta blogginlägg och som ligger som bild överst – dimman på bilden är förstås six o’clock in the morning, som kyparen förklarade.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s