Geobloggens framtid

I oktober 2008 startade jag en blogg om min då för mig nyupptäckta hobby. En lokal hemsida om geocaching i Kungsbacka, där jag skrev om lokala events, mina egna cachingäventyr i området och geocaching i allmänhet.

Utvecklingen

Det har hänt så otroligt mycket sedan dess. ”Geocaching i Kungsbacka” utvecklade sig till ”Geobloggen – Hela Sveriges blogg om geocaching” och antalet läsare ökade rejält. Det var länge en stor blogg som jag ägnade timmar åt varje dag. Ta bara en titt på sidorna i menyn ovan, eller på arkivet i sidpanelen till höger. Så otroligt många gamla inlägg och projekt.

När jag själv började tappa intresset för geocaching och slutade skriva här bjöd jag in nio andra skribenter. Tillsammans skrev vi då och då, och höll på så vis bloggen vid liv. Men med tiden började även det rinna ut i sanden, och det blev allt glesare mellan inläggen.

Ombonad eller arkivering

I dag länkades det till Geobloggen på Facebooksidan ”Geocaching Sverige”. Jättekul, och jag hoppas verkligen att folk – nya som gamla läsare – tar sig tiden att utforska sidan lite. Plötsligt var det många som besökte sidan igen just i dag.

Det fick mig att leka med tanken om en återupplivning. Men några problem gör ett sådant projekt väldigt arbetskrävande:

  • Jag har inte fortsatt betala för den gamla domänen ”geobloggen.com”. Den har nu blivit tagen av en italienk modesajt (!). Många länkar på nätet är nu med andra ord brutna.
  • Den nuvarande domänen är missvisande då det inte längre är bloggens fokus: geocachingikungsbakca.wordpress.com.
  • Sidan är rörig med många gamla inlägg borttappade i arkivet. Att sortera i dem och framhäva de bästa skulle ta väldigt lång tid.
  • Ingen skriver något. Och jag har inte intresset att börja igen, tyvärr.

Om någon skulle vara intresserad skriva här kan ni mejla mig på geobloggen@gmail.com. Om jag inte får ihop en ordentlig plan för att fortsätta kommer jag istället att arkivera bloggen. Det kommer officiellt sluta skrivas här, men gamla inlägg kommer att finnas kvar att läsa.

Hur som helst, kul att få återbesöka Geobloggen i dag, men geocaching är för mig ett avslutat kapitel.

Annons

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Geobloggens framtid

  1. Hallén skriver:

    Reblogga detta på Halléns Geocachingäventyr och kommenterade:

    Geobloggen har haft problem under en längre tid. Nu har dess .com domän tagits över av ett modeföretag! Jozii har dessutom slutat med geocaching, det ser mörkt ut för geobloggen tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s