Journalister

Som journalistintresserad älskar jag när journalister kontaktar mig och undrar om något eller ber om en intervju. Och visst är det bra när tidningar, hemsidor, tidsskrifter och liknande skriver om geocaching! Därför har jag här samlat lite information för dig som är på researchuppdrag, söker efter intervjuobjekt eller har generella eller specifika frågor:

Allmän info

Söker du information om geocaching? Här är några sidor som kan vara av intresse:

  • Frågor och svar för nybörjare – Här besvaras en rad vanliga frågor om geocaching riktade till nybörjare. Hela artikeln ger en koncis överblick över vad det är frågan om. Börja här!
  • Geocaching.com – Den officiella hemsidan är på engelska, kan tyvärr vara svårnavigerad och ger ofta ett förvirrande intryck för den oinvigde, men det är trots allt geocachingens kärna – ingen artikel är komplett utan en länk hit! Och visst, informationen finns där om man letar.
  • Geocaching.se – Svenska geocachares samlingsplats. Här finns även ett forum, perfekt för den som har frågor eller söker kontakt med geocachare runt om i Sverige.

Kontakt och intervjuer

För intervjuer eller kontakt med lokala geocachare rekommenderas främst telefonlistan (första punkten nedan). Hör av dig så hjälper jag dig gärna att hitta rätt person!

  • Telefonlistan – Geocaching.se har en telefonlista tänkt att hjälpa geocachare att få kontakt med andra om de behöver hjälp. Som journalist är denna lista ovärderlig för att komma i kontakt med folk, men det kräver tyvärr att man registrerar sig för att få tillgång till den. Mejla mig så kan jag via listan försöka leta upp personer i ditt område åt dig.
  • Kontakta mig – Jag ställer gärna personligen upp på intervjuer eller besvarar allmänna frågor, på plats eller på distans (mejl, telefon, …). Om du dessutom råkar hålla till inte allt för långt från Kungsbacka eller Göteborg får du även gärna hänga med ut på en geocachingtur för att se hur det fungerar i praktiken. Vill du hellre få kontakt med någon lokal geocachare kan jag även hjälpa dig hitta rätt.
  • Forumet på geocaching.se – Efterlys någon som passar in på det du söker eller ställ frågor du söker svar på. Alltid är det någon som nappar.

Statistik och siffror

  • Statistik på geocaching.se – Här finns en rad olika sidor över svensk statistik. Men den mest intressanta sidan för journalister är troligen ”Geografiska Topplistor” vilken visar hur pass många cacher det finns gömda i specifika län och kommuner. Hur många cacher det finns totalt i hela världen står skrivet på första sidan på geocaching.com.

Jag hoppas informationen på den här sidan kan vara till nytta, och att fler artiklar om geocaching dyker upp i media i framtiden 😀

Annons