Företag & upplevelser

Företag ser geocaching som ett sätt att tjäna pengar. Kunden erbjuds paket och GPS-baserade aktiviteter. Här hittar du en lista över sådana företag i Sverige, och lite längre ner hittar du mer specifik information om respektive projekt.

  • Gustavsviks äventyrscenter, Örebro
  • Guesthouse Eleven, Arvika
  • Tjolöholms slott, Kungsbacka

Gustavsviks äventyrscenter, Örebro – Som introduktion eller sightseeing i stan

Just nu har vi två olika varianter av geocaching, en mer traditionell bana inne på Gustavsviks område och en variant som blandar geocaching med sightseeing. Välj själva om ni vill lösa klurigheter på Gustavsvik eller upptäcka vad Örebro erbjuder.

På Gustavsviks kan nybörjare prova på geocaching inne på äventyrsområdet. En bra introduktion till sporten för den som kanske aldrig hört om den. Upplägget kan beskrivas som en multicache där det gäller att hitta ledtrådar till den slutliga gömman.

Dessutom erbjuder äventyrscentret en tur i Örebro, där GPS:en visar vägen till olika sevärdheter i stan. Utrustning finns att hyra, inklusive cyklar.

Guesthouse Eleven, Arvika – Paket med geocaching och övernattning

Vill du hitta ett ”Skatt” med hjälp av den moderna tidens kompass? Nu kan du uppleva detta spännande och roliga äventyrsaktivitet utifrån Guesthouse Eleven också.

Ett av de mera ambitiösa projekten i Sverige. Guesthouse Eleven är ett bed & breakfast som erbjuder ett flerdagarspaket. Närmare tusenlappen per person, men då täcks betydligt mer än bara uthyrning av GPS. Att det i programmet även läggs ner tid på att lära ut geocaching och GPS tyder på en rejäl satsning för allmänheten, inte redan invigda geocachare.

Tjolöholms slott, KungsbackaUpplev naturen kring slottet genom att leta skatter

I den vackra naturen kring Tjolöholms slott har 13 cacher placerats ut. De tar dig till spännande platser, både kända och okända, i den vackra naturen kring slottet. Upptäck delar av skogarna kring slottet som du inte hittar i någon broschyr.

Här finns ingen uthyrning av GPS:er, och upplevelsen är i detta fall gratis. Cacherna och koordinaterna finns listade på slottets hemsida och är även registrerade på geocaching.com. Varje gömma berättar om området den finns i och syftet är att ta besökaren till slottsnaturens alla hörn.

GPS-uthyrning

Många företag hyr ut GPS:er eller säljer hela paket med övernattning. Kunden betalar för en digital upplevelse i naturen.

Annons

En kommentar till Företag & upplevelser

  1. Pingback: Framtidsplaner 2 « Tigern's geocaching blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s