Påhittiga trackables

Geocoins och travel bugs, och att kunna följa dem medan de reser från cache till cache, är i sig en rolig idé. Men går det att göra mera? Självklart! Här är några idéer och lite mer udda versioner av trackables:

Loggbart fordon – Travel bugs för bilen finns att köpa lite överallt i olika geocachingbutiker på nätet. De är helt enkelt klistermärken som fästs på bilen. Då kan andra logga ”discovered” så fort de sett ditt färdmedel.

TB:n på personer – På samma vis kan geocachare själva vara loggbara. Det finns exempel på geocachare som har tatuerat in koder, och till exempel tröjor med en kod på finns att köpa. Eller varför inte fästa en helt vanlig TB på din cachingväska? Perfekt under events!

Växande TB – Varje cachare som loggar TB:n lägger till en sak på kedjan. På så vis kan den växa sig större och mer spännande. Om TB:n dessutom har ett tema är det ännu roligare.

Garn-TBBall of Yarn är en travel bug som reser från event till event. Vid det första eventet uppmuntrades besökare att ta med en bit garn vars färg på något vis skulle representera geocaching. Resultatet blev en gigantisk TB med bidrag från många olika geocachare.

Coin av lera – Koden som sitter på trackables kostar pengar men kan fås av Groundspeak. Varför inte skaffa en kod och skapa ett eget, helt unikt mynt av till exempel lera? Då kan du vara säker på att ingen annan har ett likadant!

Gigantisk TB – Denna jättestora travel bug går under namnet ’63 travel BUG. Storlek har betydelse.

Foto: TX Diva

Kamerabug – Fäst en engångskamera till en TB och skicka iväg med målet att varje cachare som plockar upp den fotar sig själv.

Annons