Projekt: Kreativ Caching

Det här projektet är inte längre aktivt, men sidan finns kvar att läsa och längre ner hittar du fortfarande en lista över några kreativa cacher.

Psst! Kolla även in Projekt Geocaching, ett initiativ som vill utöka utbudet av cacher i annars glesa samhällen och stadsdelar.

Projektet Kreativ Caching har ett huvudsyfte: att erbjuda fler cacher i Sverige som är mer innovativa och genomtänkta än genomsnittscachen. Andra syften är att uppmuntra till utplacerandet av sådana cacher, och att få geocachare att i största allmänhet lägga ner lite mera tanke bakom sina cacher.

Gör dina cacher mer genomtänkta

Alla som har geocachat ett tag vet att genomsnittscachen ofta är en relativt enkelt hittat burk, som på sin höjd visar upp en intressant plats. All respekt för det, men det är inte den typen av cacher som ger den där ”wow”-känslan, som står ut ur mängden eller som erbjuder nytänkande.

När du själv placerar ut en cache, sträva efter att vara ”bättre” än genomsnittet. Satsa på att få kommentarer och loggar som applåderar din cache och dess utformning. Hitta upplägg som är nyskapande och fräscha. Hur då? På sidan Kreativ Caching hittar du artiklar om just detta. Bland annat förslag på kreativa gömmor.

Men ”wow”-känslan är inget krav för detta projekt. Förhoppningen är snarare att projektet inspirerar till att nya idéer spirar och udda cacher publiceras. Lägger du själv ut en cache till följd av detta projekt? Hör av dig med en länk och kommentar, och inkludera gärna ”Projekt Kreativ Caching”-loggan i cachebeskrivningen tillsammans med en länk till denna sida 😀

Cacher i projektet

Runt om i landet finns cacher som är en del av detta projekt. Cacher som lagts ut till följd av projektet, eller som värvats till nedanstående lista i efterhand då de anses erbjuda något nytänkande. Kanske finns någon i just din stad?

Annons