Om skribenterna

Geobloggen är en kollektiv blogg och hemsida med inte mindre än tio skribenter och en åttonde på väg. Den drivs och grundades av mig, Jozii, 2009. På den här sidan hittar du en presentation av alla oss som skriver här.

Jozii

Jozii

Johan ”Jozii” Dahlberg, Kungsbacka – Jag startade Geobloggen som en lokal blogg om geocaching i Kungsbacka någon gång 2009. Den växte sig snart större och blev till Geobloggen. Jag börjde geocacha i Finland 2008 tillsammans med min dåvarande flickvän men har sedan dess inte ens nått tusen loggade cacher. Däremot har jag lagt ut ett 80-tal, skrivit spaltmeter om geocaching, hållit föreläsningar, skrivit två böcker samt startat diverse geocachingprojekt och event. Här på bloggen står jag för det administrativa arbetet, skriver om egna utflykter och startar roliga projekt.

Jasy

Jasy

Jan ”Jasy” Sylvan, Göteborg – Hösten 2011 hoppade jasy på tåget som skribent och han har sedan dess skrivit ett många inlägg. Bland annat ett debattinlägg om miljön, en recension av Geomate Jr, GSAK 8, och flera inlägg från Fumble After Dark. Jasy har även skrivit boken 10 år med geocaching som handlar om geocaching i Sverige och är en av landets cachingveteraner.

Hallén

Hallén

Per ”Hallén” Hallén, Göteborg – Hallén ligger top 10 bland Sveriges geocachare med över 10 000 fynd och 80+ gömmor. Han hör liksom jasy till ”veteranerna” här på bloggen och han har skrivit om ämnen som att geocacha på resande fot, att placera ut sin första cache, hemsidan GCBook.com, power trails, med mera. Han har bland annat besökt monumentet över världens första gömma i Oregon i USA.

U+L

U+L

Lena ”U+L” Alteg, Tidaholm – I juni 2011 blev U+L ett nytilskott på bloggen, och vår första bloggerska. U+L består av Ulf och Lena från Folkabo strax utanför Tidaholm. Det är dock Lena, mamma till två flickor på 3 respektive 4,5 år, som är entusiasten och som står för skrivandet. På mindre än ett år har hon skrapat ihop 1200 loggar. Hon kallar naturen för sitt andra hem. Här på bloggen går hon under namnet Valstad.

Zertox

Zertox

Joakim ”Zertox” Nässén – Fyrabarnspappan Zertox upptäckte av en slump en undervattensburk när han var ute och dök med sin son. De åkte hem, läste på och dagen efter återvände de för att logga sitt första fynd. Han planerar att skriva mycket om att geocacha med barn och berättar själv: ”Det kräver ibland att man är lite uppfinningsrik som förälder där det gäller att planera vart man åker. Att man söker efter platser eller burkar som passar barn och samtidigt håller intresset igång.”

Bojip

Bojip

Birgitta ”bojip” Jonsson, Skaraborg – Vår andra bloggerska har sammansatt sitt namn med hjälp af familjemedlemmarnas förnamn, men säger att resten av gänget bara följer med om de måste. Hon började i juli 2009 och loggade sin cache nummer 2000 i juni 2012.

Royal Frodemos

Royal Frodemos

Peter ”Royal Frodemos” Frodemo – Familjen Frodemo består av maken, som i detta fall är skribenten, makan, dottern, sonen och geodoggen. De började cacha så sent som i augusti 2011 men hade inte ens ett år senare närmare 50 utlagda burkar och många fynd. Peter kallar dottern för periodare inom hobbyn och säger att sonen mest är glad om han får åka bil. Han kallar sig själv för ”musklerna” i teamet medan makan står för tankekraften. Geodoggen älskar turerna i vildmarken!

Mabzor

Mabzor

Andreas ”mabzor” Andersson, Norrköping – Mabzor loggade sin 100 cache strax innan han blev skribent på Geobloggen och är därmed en av de karriärmässigt yngsta. Han cachar gärna tillsammans med sin sambo, och säger att om hon inte vill så ringer han geopolaren, som hoppar på i vått och torrt. Mabzor introducerades i geocaching av en gammal kollega och var snart biten av ”sporten”. Han blev medlem på geocaching.com den 3/8, 2010.

Vallafrun

Vallafrun

Rosine ”Vallafrun” Sandberg, Stockholm – Vallafrun tycker att promenader suger om man inte har ett mål. Och hon tycker inte att det är vägen dit som är mödan värd: det är bara målet som gäller! Hon började cacha så sent som i mars 2012, men var tidigt med i projekt som att logga en cache varje dag, en cache i samtliga av Stockholms läns kommuner, med mera. Hon hann på väldigt kort tid logga över 500 cacher och har placerat ut några egna. Mysterycacher har hon dock ännu inte lärt sig att förstå, säger hon. Motion och nya bekantskaper motiverar henne.

Lotte A

Lotte A

Charlotte ”Lotte A” Angelhoff – Vår sista skribent tänker bjuda på enkla, lättlästa inlägg om sina egna äventyr. Hon läste om geocaching i en tidning 2009 men köpte först sin första GPS två år senare. Familjen, bestående av make, tre barn och hund, följer ibland med och det är då det blir som roligast, tycker Lotte A. Hon säger att yngsta dottern har blivit en fena på att hitta gömmor. Vi lär antagligen se en del av familjen i Lotte A’s inlägg.

Du kan följa Geobloggen på Facebook och Twitter:

Följ mig på Twitter. Klicka här!

Kul att du är här. Hoppas att du fortsätter att besöka hemsidan, och att vi ses där ute 😀

Annons