Projekt GC:s historia

Projekt Geocaching har existerat sedan sommaren 2008 då jag – Jozii – flyttade till Kungsbacka, en stad som på den tiden saknade cacher, åtminstone inne i själva samhället. Då bestod projektet av några handskrivna noteringar i ett block och ett antal kryss på en karta på platser som skulle kunna vara bra ställen för geocacher. De allra flesta av de markeringarna har i dag fått en burk, och ”hålet” har fyllts.

Dessutom startades GeoBloggen – den här hemsidan – som en del av projektet. Då hette hemsidan Geocaching Kungsbacka.

Ett lokalt event hölls i Kungsbacka för att sätta lite fart på området. För att inte tala om att geocaching har nämnts i lokaltidningar i Kungsbacka och till min kännedom värvat åtminstone ett par geocachare till.

Det var dock först sommaren 2009 som projektet tog ett steg längre genom att bli öppet för alla. I dag täcks även småorterna Molkom och Rimforsa av projektet, där nya cacher har dykt upp till följd av detta.

Läs guiden till Projekt Geocaching om du är sugen på att delta i projektet och själv placera ut nya cacher. Där får du tips och idéer till hur du kan utnyttja projektet maximalt.

Annons