Projekt Geocaching Kungsbacka

Projekt Geocaching är ett initiativ vars syfte är att främja och utöka geocaching i samhällen, stadsdelar och liknande där hobbyn fortfarande inte är så utbredd. Kungsbacka har varit en del av detta projekt sedan sommaren 2008!

Projekt Geocaching Small

Vad har hänt sedan starten?

Då projektet startade var Kungsbacka egentligen redan ganska etablerat som geocachingområde. I själva samhället saknades dock en del, och några enkla mål sattes för att utöka geocachingen ytterligare.

Följande är en översikt över saker som – redan då eller på senare tid – varit en målsättning och som blivit realiserade:

 • Fler cacher i centrala Kungsbacka – Cacheantalet har ökat tack vare flera aktiva geocachare under 2008-2009.
 • Fler cacher längs norra delen av Kungsbackafjorden – Ett antal cacher har lagts ut här tack vare projektet.
 • Minst ett lokalt event – Två event har anordnats i Kungsbacka under 2008-2010. Det första var en direkt del av projektet.
 • Bevara Forsskogen i södra delarna av Kungsbacka stad som ett av kommunens mest cachetäta områden – Det här målet har mer eller mindre löst sig självt. Flera cachare har lagt ut cacher här, men endast ett fåtal har varit relaterade till Projekt Geocaching.
 • Utöka cacheantalet i skogarna kring Tjolöholms slott – En ”cachebomb” släpptes med 13 nya cacher i området.
 • Föra samman lokala geocachare – Den här hemsidan skapades ursprungligen för att främja geocaching i Kungsbacka.

Dessutom har geocaching nämnts två gånger i lokala tidningar som följd av breddandet av geocaching, men detta var aldrig något planerat mål.

Vad händer nu?

Projektet offentliggjordes sommaren 2009 (13 juli) i syfte att fler ska fylla de ”hål” som finns på kartan och utöka geocachingen i områden där det för tillfället inte finns särskilt många cacher – inte enbart i Kungsbacka, utan i hela landet!

Kungsbacka kommun kan för övrigt anses vara ett avslutat kapitel då ursprungsmålen är uppnådda och ”hålet” täppts till. Där med inte sagt att fler cacher inte kan placeras ut till följd av projektet. I Kungsbacka stad finns till exempel fortfarande en del ”tomma” områden.

Den nuvarande målsättningen är därför att fler geocacher kontinuerligt ska dyka upp i Kungsbacka, och att kommunen och inte minst staden ska fortsätta framgången. Hjälp gärna till genom att själv lägga ut en cache eller två. Ytterligare ett lokalat event skulle också passa bra 😀

Har detta projekt inspirerat dig att till exempel lägga ut geocacher i Kungsbacka, eller har du förslag på platser i kommunen som ”borde” ha en geocache? Lämna då en kommentar nedan!

Brukar du inte geocacha i just Kungsbacka? Läs mer om Projekt Geocaching och hjälp gärna till att utöka geocachingen i något område nära dig!

Annons

3 kommentarer till Projekt Geocaching Kungsbacka

 1. Johan Dahlberg skriver:

  Beskrivningen uppdaterad, 10/5 2010.

 2. Dick skriver:

  Cachebomerna kring Tjolöholm behöver underhållas. Som ni ser av kommentarerna är en del cachar i dåligt skick, försvunna, har fulla loggböcker eller andra problem. Det är alltså inte bara att gödsla med cachar – man måste ta hand om dem också!

 3. Jozii skriver:

  Cacherna kring Tjolöholm har varit en fin serie med kvalitativa cacher som underhållits väl. Här har det minsann inte gödslats utan skötsel 😉

  Att jag flyttat utomlands har dock gjort sommarens underhåll svårt. Ska kontakta Team-CC som är ”delägare” och se om han har tid att göra en tur dit ut. Tack för att du ger oss en spark i baken 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s