Projekt Geocaching Molkom

Projekt Geocaching är ett initiativ vars syfte är att främja och utöka geocaching i samhällen, stadsdelar och liknande där hobbyn fortfarande inte är så utbredd. Molkom är en del av detta projekt!

Projekt Geocaching Small

I Molkom fanns inga cacher i samhället vid projektets start. Däremot strax utanför, några kilometer bort. Men i och med detta projekt finns i dag ett flertal cacher på orten.

Projektets cacher

Platser som har fått en geocache till följd av Projekt Geocaching:

Placera ut fler cacher

Bor du i eller nära Molkom? Hjälp till att utöka geocachingen ytterligare. Följande är förslag på platser som borde ha en cache, men som ännu inte fått det:

 • Vattentornet – Det lyser långa vägar ifrån och är en central punkt.
 • Centrum – Planerna har varit många på att göra ett ordentligt centrum. Men var, när och hur? En cache kanske kan belysa problemet ytterligare?
 • Gamla ICA-affären – Molkom har en lång historia som industriort, men har med tiden ”dött ut”. Nu är det folkhögskolan som lockar. Rester från den forna tiden finns dock kvar, och förtjänar självklart en cache.
 • Industriområdet – Av samma anledning som för ICA finns här en spännande historia att berätta.

Har du själv möjligheten att placera något på ett eller flera av ovanstående platser, eller har du önskemål/förslag på ytterligare platser som förtjänar en cache, är det bara att höra av dig genom att lämna en kommentar nedan! Och självklart är det fritt fram att själv placera ut cacher på eget initiativ.

Dessutom skulle det vara roligt om det kunde hållas ett geocachingevent i Molkom och/eller om geocaching kunde nämnas i någon lokaltidning.

Brukar du inte geocacha i just Molkom? Läs mer om Projekt Geocaching och hjälp gärna till att utöka geocachingen i något område nära dig!

Annons

6 kommentarer till Projekt Geocaching Molkom

 1. Britt Bustgaard skriver:

  Hej projektet.
  Min bonusdotter har precis börjat på Mlomfolkhögskola. Jag bev glatt överraskat av at det finns en cache på skolan. Tyvärr har flera av de andra cacherna som namns i texten ännu inte publicerats. Jag tvekar själv att lägga ut en cache så långt hemifrån.

  Kul att ni vill sprida geocaching ut till de ofrälsta.

  Britt

 2. Jozii skriver:

  Hej Britt! Vad heter din bonusdotter? Oddsen är att jag träffat henne, då jag själv går på skolan.

  Det har bara blivit en cache hittills, men fler är på väg! Och cacherna här ute kräver inte alls mycket skötsel då det inte är så mycket traffik. Bara de är bra gömda och burken är vattentät så kräver de troligen inte mer än något besök per år av ägaren 😉

 3. Jozii skriver:

  Idag, 14/9, har fyra nya cacher sett dagens ljus i Molkom 😀

 4. Johan Dahlberg skriver:

  Beskrivningen uppdaterad, 10/5 2010.

 5. Johan Dahlberg skriver:

  Beskrivningen uppdaterad 25/7 2010.

 6. Carl-Johan Råberg skriver:

  Hejsan försökte placera ut en gömma i närheten av fd ica me n det gick inte det var något som blockerade. Vad kan det vara? Mystery eller ??. Om jag får klartecken så kommer det ut en gömma där så småningom. Hälsningar Carl-Johan Råberg. Jag har sonen i Molkom som kan serva gömmor åt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s