Presenterar: GeoBloggen

Ja, då var det dags! Idag, den 10. augusti 2009, blir Geocaching Kungsbacka till GeoBloggen – Hela Sveriges blogg om Geocaching! Den nya adressen: http://www.geobloggen.com.

GeoBloggen Logo Small

Detta ska såklart firas! Därför har det idag dykt upp en rad nyheter här på sajten. Ni som känner till hemsidan sedan tidigare ser säkert att det hänt lite småsaker runt omkring.

Dessutom kommer vi fira med hela två stycken tävlingar, med priser som prenumerationer på tidningen Outside, presentkort från Geocachen.se, cachingmaterial från Geoshoppen, och lite smått och gott från BookCrossing.com. Men mer om detta i ett blogginlägg som kommer att dyka upp inom kort – håll ögonen öppna 😉

Nyheter & innehåll

Så vad har GeoBloggen att bjuda på? Ni som följt Geocaching Kungsbacka känner såklart igen er både utseende- och innehållsmässigt. Men några nyheter har som sagt också dykt upp. Här är en snabb översikt över några av de saker som finns här på sajten, både gammalt och nytt:

  • Bloggen – I bloggen, som naturligtvis är GeoBloggens viktigaste beståndsdel, publiceras allt från personliga inlägg och reseberättelser till mer allmänna artiklar om geocaching. Intervjuer, bilder, en och annan recension, m.m.
  • Guider – Den erfarne geocacharen så väl som nybörjaren kommer hitta en rad guider att ta hjälp av. Några exempel: Att starta ett event, att lägga ut sin första geocache, samt att använda HTML i cachebeskrivningar.
  • Projekt Geocaching – Projekt Geocaching strävar efter att täppa till ”hål” på geocaching kartan. Syftet med initiativet är främst att geocachare ska uppmuntras att lägga ut nya cacher på platser där det för tillfället är relativt ont om dem.
  • Omröstningar – I sidpanelen till höger hålls roliga och seriösa omröstningar om en lång rad olika saker. Nya frågor dyker upp regelbundet.
  • Material för nybörjare – GeoBloggen vill värna om nya medlemmer och hjälpa den oinvigde till rätta. Därför finns en rad artiklar för just nybörjare, t.ex. en ordlista och sidan Frågor och Svar för Nybörjare, som beskriver hobbyn på ett lättförståligt sätt.
  • Blandad underhållningVeckans Utmaning har hängt med ett tag: varje vecka ges en ny utmaning i bloggen. Dessutom kommer en ny vecko-lek, Veckans Bild, att dra igång snart. Och på sidan För Geocachare finns ytterligare underhållning.
  • Downloads – På sidan Nerladdningsbart finns allt från loggremsor i olika storlekar till ett roligt ”parkeringstillstånd” att skriva ut och ha i bilen.

Som ni ser finns det en hel del, och om ni klickar runt lite är jag säker på att ni hittar ännu mer. Varför inte leta dig tillbaka några månader i bloggen via Arkivet eller Kategorier i sidpanelen för att kolla in gamla inlägg?

Dessutom finns nu två menyrader ovan, något som även det är en nyhet för att underlätta navigeringen mellan det material som finns tillgängligt.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag kommer köra på som vanligt med reseberättelser och personliga upplevelser, och nya, spännade geocaching projekt. Jag hoppas att se er titta förbi då och då – respons från andra gör hela upplevelsen roligare för både mig som bloggare och, förhoppningsvis, er som läsare 😀

Om Johan Dahlberg

Former journalist, avid traveler and hobby photographer.
Detta inlägg publicerades i Allmänt, GeoBloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s